Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după rezultatele exit poll-urilor. „O dezamăgire profundă”

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după rezultatele exit poll-urilor. „O dezamăgire profundă”

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după rezultatele exit poll-urilor. „O dezamăgire profundă”.

Potrivit rezultatelor exit poll-urilor la București a câștigat Nicușor Dan.

Urmează ca Biroul Electoral Central să prezinte primele rezultate oficiale ale alegerilor care au avut loc azi.

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a obținut 47,2 % din voturi la alegerile ​​locale de duminică, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, ar avea 39 % din voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele exit poll-urilor

Alianța USR-PLUS este aproape la egalitate cu PSD, iar liberalii se află de-abia pe locul al treilea.

PSD: 33,7%

PNL: 17,3%

USR-PLUS: 33,1%

PMP: 7,2%

ALDE: 2,2%

ProRomânia: 1,8%

Conform calculelor partidelor, PSD ar urma să obțină 18 mandate în Consiliul General al Capitalei, USR-PLUS tot 18 mandate, PNL 9 mandate, iar PMP 4. După redistribuiri, PNL ar urma să aibă 10 mandate în total, iar PSD li USR-PLUS câte 20.

PNL, USR-PLUS și PMP au voturile necesare pentru o majoritate în Consiliu.

Despre situația votului de azi, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, după închiderea urnelor, că rezultatele obţinute de formaţiunea sa la alegerile locale din Capitală sunt „un motiv de dezamăgire profundă".

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu

„Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare, dar trebuie să aşteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23,00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare. Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului", a afirmat Tăriceanu, la sediul ALDE.

Tăriceanu a fost candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei şi, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, liderul ALDE a fost creditat cu 1,6% din voturile bucureştenilor.

Partidul Mişcarea Populară a reuşit, la aceste alegeri, să se consolideze ca partid care trece pragul, a declarat duminică Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, potrivit agerpres.ro