Evenimentul Zilei > Social > Covid-19. Un vaccin pentru copii mai are de așteptat
Covid-19. Un vaccin pentru copii mai are de așteptat

Covid-19. Un vaccin pentru copii mai are de așteptat

Studiile clinice în cazul copiilor au fost lansate abia la începutul lunii noiembrie și vor întârzia disponibilitatea unui vaccin pentru categoriile mici de vârstă.

În timp ce companiile farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca au început o cursă pentru un vaccin împotriva Covid-19, care ar putea duce la o primă campanie de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie-începutul anului 2021, probabil că vor mai dura câteva luni înainte ca un vaccin să fie accesibil copiilor.

Până în prezent, foarte puțini copii au participat la studii și teste clinice și abia la începutul lunii noiembrie laboratorul Pfizer a început testarea copiilor cu vârste de 12 ani, după ce Academia Americană de Pediatrie  le-a cerut cercetătorilor să-i includă în activitățile lor legate de combaterea pandemiei, scrie Slate.

„Copiii nu sunt doar niște adulți mici”, a avertizat Sallie Permar, profesor de pediatrie, microbiologie și imunologie la Școala de Medicină a Universității Duke.

„Există anumite vaccinuri care funcționează mai bine la copii decât la adulți. Și există unele vaccinuri care funcționează mai puțin bine la copii decât la adulți. Prin urmare, acestea trebuie studiate în mod specific la populația pediatrică ”, a declarat Sallie Permar pentru NPR.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE