Evenimentul Zilei > International > SUA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech. Urmează campania de vaccinare
SUA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech. Urmează campania de vaccinare

SUA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech. Urmează campania de vaccinare

Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru administrarea vaccinului împotriva Covid-19, produs de Pfizer și BioNTech.

Avizul favorabil al FDA deschide calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara. Prima vaccinare va fi efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore.

La presiunea liderului de la Casa Albă de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului.

Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă acest ser de producție germano-americană, Pfizer-BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic, scrie Digi 24.

Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

„Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

„Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele” din ţară, a adăugat Trump. „Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore”, a spus președintele.

În condițiile în care vaccinul mai are nevoie de aprobare din partea Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, care își va anunţa decizia probabil sâmbătă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE