Evenimentul Zilei > International > Mesajul misterios al lui Trump: „Voi câștiga cu ajutorul anumitor persoane foarte importante”
Mesajul misterios al lui Trump: „Voi câștiga cu ajutorul anumitor persoane foarte importante”

Mesajul misterios al lui Trump: „Voi câștiga cu ajutorul anumitor persoane foarte importante”

Președintele în exercițiu s-a declarat foarte optimist că, până la urmă, va reuși să răstoarne soarta alegerilor.

Președintele Donald Trump le-a spus oaspeților invitați la Casa Albă, cu ocazia sărbătorii de Hanukkah, miercuri seara, că va câștiga un al doilea mandat cu ajutorul „anumitor persoane foarte importante”.

Amfitrionul a părut că se referă la judecătorii de la Curtea Supremă.

„Am câștigat aceste alegeri și cred cu tărie că este o victorie mult mai detașată chiar și decât cea dintâi”, le-a spus Trump oaspeților, citat de Washington Times.

„Vom câștiga en fanfare”

Referindu-se și la Joe Biden, Trump a spus:

„Nu poți avea o țară unde cineva pierde alegerile și devine președinte al Statelor Unite.”

Într-o înregistrare video, postată online, președintele a vorbit și despre „excepționalele cazuri” ale echipei sale de campanie în instanțe.

Acesta a fost momentul în care a afirmat că, ajutat fiind de „anumite persoane foarte importante, dacă acestea au înțelepciunea și dacă au curajul, vom câștiga aceste alegeri en fanfare”.

Mulțimea a scandat „alți patru ani” și „te iubim”.

Procurorul General al statului Texas, Ken Paxton, a depus luni la Curtea Supremă o acțiune juridică în care solicită împiedicarea a patru state cheie, care l-au declarat învingător pe Joe Biden, să valideze rezultatele electorale.

Donald Trump a depus și el în instanță o solicitare prin care se alătură acțiunii statului Texas.

Acțiunea cere Curții Supreme să verifice dacă cele patru state cheie, prin modificările aduse regulamentelor electorale, cu puțin înainte de ziua alegerilor, au făcut-o cu respectarea legilor în vigoare.

Donald Trump a postat joi pe Twitter „Înțelepciune & CURAJ!”

Și președintele a adăugat:

„Curtea Supremă are o șansă pentru a salva Țara noastră de la cel mai mare abuz electoral din istoria Statelor Unite. 78% dintre oameni simt (știu!) că Alegerile au fost FRAUDATE.”

În cadrul Curții Supreme a Statelor Unite, din cei nouă judecători, șase au fost numiți de Republicați și doar trei de Democrați.

Dintre cei șase judecători teoretic de dreapta, trei au fost numiți de Donald Trump în mandatul său.