Evenimentul Zilei > Social > Studiu: Coronavirusul, izbucnit mai devreme decât se știe oficial. Propaganda Chinei a fost demascată
Studiu: Coronavirusul, izbucnit mai devreme decât se știe oficial. Propaganda Chinei a fost demascată

Studiu: Coronavirusul, izbucnit mai devreme decât se știe oficial. Propaganda Chinei a fost demascată

Virusul COVID-19 își are originea în China, potrivit unui nou studiu major. Noutatea studiului se referă la debutul tiparului de COVID-19, estimat că a avut loc cu 3 luni mai devreme față de datele prezente.

Când a apărut COVID-19? Studiul, elaborat de Institutul pentru Genomică și Medicină Evolutivă din cadrul Temple University, a identificat mutații ale coronavirusului până la sursa primară sau un strămoș comun mai vechi, arată Daily Express.

Virusul s-a dezvoltat în China încă din octombrie 2019

Lucrarea a concluzionat că virusul s-a dezvoltat inițial în China în octombrie sau începutul lui noiembrie 2019. Potrivit studiului, sursa primară COVID-19 datează undeva de la jumătatea lui octombrie- noiembrie 2019. Sergei Pond, membru al echipei, a declarat: “Toate probele genetice indică fără dubii că virusul provine din China. Tiparul răspândirii sale globale este similar cu cel al epidemiei cu alte virusuri chinezești în alte țări“. Beijingul a anunțat în mod oficial că luptă cu o nouă boală infecțioasă abia pe 31 decembrie 2019.

Într-o lucrare publicată anul trecut, oamenii de știință au analizat arborele genetic a 7.666 genomuri SARS-CoV-2 colectate din întreaga lume. Aceștia au estimat că există un strămoș comun pentru modelele în circulație de COVID-19, care cel mai probabil provine din China, din perioada 6 octombrie – 11 decembrie 2019.

“Diversitatea genomică a populației globale SARS-CoV-2 a fost identificată în multe țări și indică o transmisie globală încă din punctul inițial al declanșării pandemiei”, explică aceștia.

În septembrie 2019, 40 de pacienți au avut o boală nouă asemănătoare infecției cu COVID-19

O cercetare separată, care a implicat analiza mai multe probe medicale, relevă că mai mulți pacienți care au experimentat o boală misterioasă foarte asemănătoare infecției COVID-19 încă din septembrie 2019, arată un raport publicat de Mail on Sunday. 40 de pacienți au fost tratați atunci de o boală nouă care semăna cu infecția cu Covid-19.  8 dintre ei au murit în timpul tratamentului spitalicesc.

Propaganda chinezească a promovat mai multe teorii nedovedite despre originile coronavirusului, inclusiv că și-ar avea originea în Italia. O altă teorie sugerează că ar fi fost importat în Wuhan de trupele americane. Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a declarat că virusul ar fi originar dintr-un laborator din statul american Maryland.

Mai mulți cercetători din Wuhan s-au îmbolnăvit subit în toamna lui 2019

Mai multe figuri publice americane, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au sugerat că virusul își are originea la Institutul de Virusologie din Wuhan, care lucrează cu coronavirusuri provocate de liliac. Potrivit Departamentului de Stat, mai mulți cercetători s-au îmbolnăvit subit la această unitate de cercetare, în toamna lui 2019. Totuși autoritățile din China au negat cu obstinație această alegație.

În prezent, o echipă a OMS investighează originea pandemiei la Wuhan, deși puterea de la Beijing resimte o frustrare adâncă din acest motiv. În total peste 2.2 milioane de oameni au murit pe tot globul din cauza coronavirusului. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Statele Unite, Brazilia, Mexic și India.

Sursa: Daily Express