Covid-19 îl lovește pe Macron. Rata șomajului a explodat în Franța

Covid-19 îl lovește pe Macron. Rata șomajului a explodat în Franța

A doua economie a zonei euro se confruntă cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

Potrivit Institutului Național de Statistică (Insee), în trimestrul trei din 2020, rata şomajului în Hexagon a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, informează Reuters.

Potrivit Insee, rata şomajului a ajuns la 9% în perioada iulie-septembrie 2020, de la 7,1% în trimestrul doi din 2020.

Este cel mai ridicat nivel din trimestrul trei din 2018 şi marchează cea mai mare creştere trimestrială înregistrată din 1975, dar datele privind rata şomajului din precedentele două trimestre sunt distorsionate deoarece oamenii nu-şi puteau căuta de lucru în perioada martie-mai, când au fost impuse măsuri de izolare pentru stoparea pandemiei, precizează Insee, scrie Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua economie a zonei euro se confruntă cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19),

Creşterea numărului de persoane  aflate în șomaj pune în pericol obiectivul liderului de la Elyse, Emmanuel Macron, de a reduce rata şomajului la 7% până la finalul mandatului său, în 2022.

Când Macron a venit la putere, în 2017, rata şomajului era de 9,5% în Franța.

Într-un raport, Insee a informat că producţia industrială a crescut cu 1,4% în septembrie, faţă de luna precedentă, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 0,8%.

La 30 octombrie, Guvernul de la Paris a impus un nou lockdown, magazinele neesenţiale - precum cele care nu vând alimente de bază şi medicamente - fiind nevoite să-şi închidă activitatea.