Corcodușe marinate, o delicatesă pentru iarnă. Rețeta este foarte simplă

Corcodușe marinate, o delicatesă pentru iarnă. Rețeta este foarte simplă Sursa foto: Nikola Milosev | Dreamstime.com

Corcodușe marinate, o delicatese pentru iarnă. Corcodușele acrișoare sunt perfecte pentru iarnă. Aceste fructe sunt la fel de bune și ca murături. Dacă le faceți picante sunt perfecte alături de o friptură.

Corcodușe marinate, o delicatese pentru iarnă. Dacă alegeți această rețetă este bine ca acestea să nu fie foarte coapte. Sunt ideale cele mai tari și acrișoare. Pentru un borcan aveți nevoie de 750 de grame de corcodușe, 250 de ml de oțet, 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru, 2-3 boabe de piper negru, câteva crenguțe de cimbru, 50 de grame de zahăr (două linguri) și 25 de grame de sare (o lingură).

Corcodușe marinate, o delicatese pentru iarnă. Rețeta este foarte simplă. Mod de preparare

Fructele se spală, se scurg și se curăță de frunze și codițe. Nu se scot sâmburii. Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml apă împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele. Puteți păstra o parte din crenguțele de cimbru pentru a le așeza proaspete în borcan.

Lăsați amestecul să dea în clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute. Așezați fructele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele. Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. Corcodușele vor fi gata pentru a le mânca în maxim o lună.

Ne puteți urmări și pe Google News

corcoduse marinate pentru iarna

Sursa foto: prajituricisialtele.ro.

Ingredientele necesare

Pot fi folosite atunci când gătiți anumite mâncăruri cărora vreți să le dați o savoare deosebită sau pot fi servite ca și garnitură. Corcodușele marinate sunt tot un fel de murătură, doar că pentru această rețetă trebuie să alegeți zarzăre coapte, dar nu foarte moi. În plus, corcodușele marinate au o aromă mai deosebită decât cele murate.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de corcodușe,
  • 200 de ml de oțet,
  • 800 de ml de apă,
  • 150 de grame de zahăr,
  • o rădăcină de hrean,
  • o căpățână de urturoi,
  • o lingură de boabe de muștar,
  • o foaie de dafin,
  • un ardei iute (dacă preferați să fie picante)
  • o lingură de sare grunjoasă neiodată.

Cum se prepară marinata pentru corcoduşe

După ce borcanele au fost sterilizate, se așează pe fundul lor câte o bucățică de hrean. Apoi se pun corcodușele, dar trebuie să aveți grijă să nu fie prea mult spațiu între ele. Nu trebuie însă să le turtiți. Se așează apoi usturoiul și ardeiul iute tăiat.

Marinata pentru corcodușe se prepară astfel: Într-o cratiță se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul și foaia de dafin. Se amestecă și se dă în clocot câteva minute. Soluția obținută se lasă la răcit, iar apoi se toarnă în borcane peste corcodușe. La final, se presară deasupra boabele de muștar. Se închid apoi borcanele și se lasă la marinat cel puțin o lună.