Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV. Constantin l-a BLOCAT pe Tăriceanu în instanță. Situație INCERTĂ pentru ALDE. Pro România, în linie dreaptă spre înființare
EXCLUSIV. Constantin l-a BLOCAT pe Tăriceanu în instanță. Situație INCERTĂ pentru ALDE. Pro România, în linie dreaptă spre înființare

EXCLUSIV. Constantin l-a BLOCAT pe Tăriceanu în instanță. Situație INCERTĂ pentru ALDE. Pro România, în linie dreaptă spre înființare

Fostul vicepremeir Daniel Constantin a reușit să blocheze în instanță, după ce a fost exclus din ALDE, înregistrarea actului prin care Călin Popescu Tăriceanu a devenit președinte unic al partidului.

Evenimentul zilei a aflat că Tribunalul București a suspendat, marți, soluționarea dosarului în care ALDE încearcă să-și înregistreze noul statut, potrivit căruia fost conducerea bicefală Constantin-Tăriceanu s-a transformat în președinție unică.


Noul partid al lui Ponta a dat lovitura: PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților! Marele plan al fostului premier


Potrivit informațiilor EvZ, decizia Secției a V-a civilă vine după absența de la instanță a avocatului ALDE.

Efectul este că, în acest moment, ALDE are în continuare o conducere formată din doi copreședinți, însă Tăriceanu poate ataca decizia instanței cu recurs.


Noua conducere ALDE nu a putut fi înregistrată la Tribunal. Primele precizări din partea ALDE


În același timp, Secția a III-a civilă a Tribunalului București a admis, joi, o cerere a partidului Pro România, formațiune înființată de Daniel Constantin, și care se află în proces juridic de înregistrare în Registrul partidelor politice.

Astfel, înființarea partidului în care este așteptat să se înscrie, la toamnă, fostul premier Victor Ponta, a făcut încă un pas spre soluționare.


NEMULȚUMIȚII din PSD și ALDE își vor face GRUP parlamentar NOU


Formațiunea Pro România are, în acest moment, cinci parlamentari și va declanșa, la toamnă, cu ajutorul lui Victor Ponta, o largă operațiune de racolare a parlamentarilor PSD și ALDE nemulțumiți de propriile partide sau de liderii acestora, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Citește șiPonta, Constantin și Rebega construiesc Pro România. Culisele afacerii

Planul de mazilire a lui Dragnea în PSD – surse

Constantin CONFIRMĂ dezvăluirile EVZ: „Lucrăm la un NOU PROIECT POLITIC, îl prezentăm în scurt timp!”