Evenimentul Zilei > Politica > Noua conducere ALDE nu a putut fi înregistrată la Tribunal. Primele precizări din partea ALDE
Noua conducere ALDE nu a putut fi înregistrată la Tribunal. Primele precizări din partea ALDE

Noua conducere ALDE nu a putut fi înregistrată la Tribunal. Primele precizări din partea ALDE

După ce EVZ a relatat că noua conducere a ALDE nu a putut fi înregistrată la Tribunalul București, partidul a revenit cu precizări în acest sens.

UPDATE: ALDE a făcut precizări și a transmis că „Daniel Constantin încearcă să se erijeze în membru ALDE sau ca făcând parte din conducerea partidului. Daniel Constantin, cunoscut opiniei publice drept un manipulator și un șantajist, încearcă să introducă în spațiul public teme false cu privire la ALDE și la procesul pe care acesta l-a intentat partidului

Daniel Constantin a fost exclus din partid în data de 04 mai 2017. Totodată, acesta este membru fondator al unei alte formațiuni politice, ceea ce în conformitate cu legea partidelor politice rezultă că acesta nu mai are nicio legătură politică cu ALDE. Legea partidelor politice stipulează faptul că „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Atât Daniel Constantin, cât și toți cei care l-au urmat, conform legii partidelor politice nu mai fac parte din ALDE, respectiv din conducerea partidului.

De asemenea, precizăm că în acest moment se judecă recursul procesului intentat de Daniel Constantin și că în primă instanță judecătorii au respins acuzațiile acestuia, confirmând corectitudinea deciziilor luate în forurile statutare ale partidului. Așteptăm verdictul final al judecătorilor. În privința înregistrării noii conduceri a ALDE la Tribunalul București, menționăm că este o chestiune de proceduri și timp”. 

Noua conducere a ALDE, aleasă la Congresul din 22 aprilie, nu a putut fi înregistrată, miercuri, la Tribunalul București, potrivit surselor EVZ.

Dosarul lui Constantin

Avocații liderului ALDE, Călin Popescu- Tăriceanu, nu au putut înregistra noua conducere a partidului, deoarece există un dosar pe rol, cel al fostului copreședinte, Daniel Constantin. El a făcut recurs la decizia instanței, după ce Tribunalul București a respins contestația fostului privind suspendarea Congresului ALDE. Aceleași surse au dezvăluit EVZ că următorul termen în dosar este 25 iulie, iar până atunci, Tăriceanu nu poate fi înregistrat ca unic lider al ALDE, după cum a fost votat în Congresul din aprilie.. Astfel, în acte, și Daniel Constantin rămâne co-președinte ALDE, chiar dacă a fost exclus din partid.

„Am luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei şi am contestat- o cu recurs. În continuare există un proces pe rolul instanţei, un proces pe fond, care trebuie judecat şi care va spune în final dacă comportamentul lui Tăriceanu şi deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive.” a spus, după Congresul ALDE, Constantin.

Amenință cu dizolvarea ALDE

La momentul excluderii din partid, Daniel Constantin anunța că va cere în instanță inclusiv dizolvarea ALDE, pentru a reveni la situația de dinaintea fuziunii, când erau partidele PC (Partidul Conservator) și PLR (Partidul Liberal Reformator).