Evenimentul Zilei > Social > Condimentul minune pentru sănătate. Beneficiile consumului de ghimbir
Condimentul minune pentru sănătate. Beneficiile consumului de ghimbir

Condimentul minune pentru sănătate. Beneficiile consumului de ghimbir

Rădăcina de ghimbir a intrat de relativ puțin timp în consumul curent al românilor. Astfel că mulți nu-i cunosc proprietățile benefice pentru sănătate.

Rădăcina de ghimbir este un condiment care are un gust specific, ușor picant, dar foarte puternic. Se folosește, în special în Asia, la condimentarea anumitor mâncăruri, dar și la prepararea unor ceaiuri. Rădăcina este folosită de secole pentru a vindeca tot felul de afecțiuni, de aceea este recomandată pentru consum regulat.

Foarte cunoscut și apreciat în alte zone ale globului, pentru calitățile sale terapeutice, ghimbirul a intrat de relativ puțin timp în alimentația curentă a românilor.

Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. De aceea, consumul regula de ghimbir ajută la menținerea unei forme fizice bune și a unui nivel de sănătate ridicat.

Ce calități are rădăcina de ghimbir

Consumul de ghimbir are numeroase beneficii pentru organismul uman. Gingerolul, conținut de ghimbir, este o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor de greață și vărsături. Această substanță contribuie și la ameliorarea simptomelor de articulații umflate, fiind recomandat în tratamentul acestui tip de afecțiuni.

Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului ori a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir îmbunătățește digestia.

În plus, ghimbiriul este recomandat bolnavilor de diabet, îmbunătățește funcțiile creierului și întărește sistemul imunitar.

Drept urmare consumul de ghimbir este recomandat zilnic, pentru că aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Asta nu înseamnă că trebuie să ronțăiți zilnic câte o bucată de ghimbir. Este suficient să folosiți o rădăcină de aproximativ 1,5 cm în ceai sau în smoothie. Există și persoane care consumă cafea cu ghimbir, deși gustul nu este tocmai bun.

Efectele benefice ale rădăcinii de ghimbir asupra organismului

Ghimbirul este cunoscut ca antiinflamator, ajutând la reducerea nivelului inflamațiilor din organism. Mâncând ghimbir zilnic, va contribui la reducerea simptomelor de greață, motiv pentru care este indicat femeilor însărcinate și persoanele supuse chimioterapie.

Un alt efect benefic este acela că reduce durerile musculare. Consumul regulat de ghimbir va ușura, treptat durerile de mușchi. Favorizează mișcarea intestinului și este recomandat celor care suferă de constipație. Pentru femeile care au dureri menstruale consumul de ghimbir este de mare ajutor. Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere.

Consumul de ghimbir, în fiecare zi, timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

Susține sistemul imunitar, datorită proprietăților antiinflamatorii. Ajută la recuperarea mai rapidă după o gripă sau infecția cu un virus.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: