Condimentele care ajută la o DIGESTIE mai bună. TOATĂ lumea le are în BUCĂTĂRIE

Condimentele care ajută la o DIGESTIE mai bună. TOATĂ lumea le are în BUCĂTĂRIESursa foto: Arhiva EvZ

Condimentele sunt o sursă naturală de vitamine, minerale şi antioxidanţi, dar au şi un alt rol care merită menţionat. Acestea ajută la digestie.

Condimentele orientale sunt “sănătate curată”.Turmenicul poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În acelaşi timp, poate reduce şi nivelul zahărului din sânge. Turmericul este şi un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Busuiocul diminuează balonarea şi senzaţia de greaţă, are rol antiseptic şi înlătură oboseala. Pe lângă ceai, puteţi adăuga frunze de busuioc în salate, paste ori supe.

Foarte multi antioxidanţi conţine şi scorţişoara. Aceasta scade nivelul glucozei din sânge, stimulează imunitatea şi reglează colesterolul. Iar dacă vă plac deserturile cu mere, scorţişoara este de neînlocuit.

Ghimbirul este un excelent detoxifiant, combate răcelile şi senzaţia de greaţă, dar în acelaşi timp îmbunătăţeşte digestia.

Specialiştii recomandă ardeiul iute şi boiaua. Datorită conţinutului în capsaicină, acestea intensifica metabolismul, deci ajută în curele de slăbire. Boiaua iute este perfectă pentru sosuri, supe şi tocăniţe, scrie digi24.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News