Evenimentul Zilei > Social > Concedierile la Poșta Română, confirmate oficial. Câți oameni vor fi dați afară
Concedierile la Poșta Română, confirmate oficial. Câți oameni vor fi dați afară

Concedierile la Poșta Română, confirmate oficial. Câți oameni vor fi dați afară

Concedierile de la Poșta Română au fost confirmate oficial chiar de directorul general care a anunțat și numărul de persoane care își vor fi nevoite să plece din companie.

Concedierile la Poșta Română sunt confirmate oficial. Conducerea instituției confirmă intenția de a face concedieri. Directorul general al instituției, Horia Grigorescu, a declarat că aproape 300 de angajați vor fi disponibilizați. O astfel de măsură ar avea drept consecință reducerea cheltuielilor  cu salarii de 18 milioane de lei.

Potrivit spuselor sale, este vorba de 21% din angajatii TESA din sediul centPosta ral și 13% din personalul administrativ din teritoriu.

Concedierile la Poșta Română confirmate oficial

Horia Grigorescu a precizat că vor fi plecări voluntare, dar și concedieri colective. Cei care vor fi concediați urmează să primească până la 12 salarii compensatorii.

„Colegii mei au primit sarcina de a analiza activitatea colegilor din subordine și modul în care este organizată și structurată activitatea acestor departamente, servicii, birouri. Astfel încât să ajungem la optimizarea numărului de personal care este implicat exclusiv în activitatea administrativă, în zona TESA. Nu vorbim despre zona operațională. Nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă. Sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat Horia Grigorescu, conform Digi 24.

El a precizat că vor pleca persoane care au un venit mediu brut de 5.500 – 6.000 de lei. Iar acest lucru va duce la o economie de 18 milioane de lei cu cheltuielile salariale.

„Acolo unde există servicii care nu-și au rostul sau unde putem să eficientizăm activitatea putem să vorbim inclusiv despre reducerea unor posturi de conducere. Vrem un aparat administrativ cât mai suplu”, a adăugat directorul Poștei Române

Poșta Română se eficientizează

Poșta Română are peste 24.500 de angajați, dintre care, potrivit directorului general, 20% câștigă salariul minim pe economie.

El a mai precizat că Poșta Română a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei. În aceste condiții, compania a obținut un profit de aproximativ 30 de milioane de lei.

Poșta Română a demarat anul trecut și un amplu program de investiții în modernizarea şi digitalizarea activităţii.