Evenimentul Zilei > EVZ Special > Se pregătesc concedieri la Poșta Română. Vor fi desființate minim 21% dintre posturi
Se pregătesc concedieri la Poșta Română. Vor fi desființate minim 21% dintre posturi

Se pregătesc concedieri la Poșta Română. Vor fi desființate minim 21% dintre posturi

Se pregătesc concedieri la Poșta Română, conform unui document care prevede că vor fi desființate minim 21% din posturile companiei.

Se pregătesc concedieri la Poșta Română.

Guvernul pregătește disponibilizări în rândul lucrătorilor din sistemul bugetar.

Aproximativ 21% din lucrătorii Poștei Române vor fi disponibilizați. Informația a fost prezentată de postul de televiziune Antena 3, care a prezentat un document în acest sens.

Se pregătesc concedieri la Poșta Română

Conform documentului prezentat în emisiunea Sinteza Zilei, desființarea posturilor va avea loc în scopul eficientizării activității

„În vederea optimizării organizatorice și redrepsări/ eficientizării aspectelor economice, numărul de posturi ocupate din cele două categorii indicate pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi (…)”, se arată în documentul cu Poștei Române.

Guvernul a adoptat ordonanța austerității

La finalul ședinței de guvern, de joi, premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost adoptată „Ordonanța Austerității”. Acest act normativ îngheață, amână sau elimină mai multe tipuri de venituri.

Actul normativ era necesar în vederea adoptării legii bugetului de stat pentru acest an. Adoptarea actului normativ se va face într-o nouă ședință de guvern, vineri. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu. Premierul a precizat că deficitul bugetar va fi menținut la valoarea stabilită.

Şeful Executivului a subliniat că nu va fi nevoie să fie introduse de taxe noi în perioada următoare.

Pensiile rămân la nivelul actual

Conform OUG adoptate, în acest an, valoarea punctului de pensie va fi menținută la 1.442. O nouă majorare a punctului de pensie va fi abia în anul 2022. Atunci valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei. La aceasta se va adăuga o creștere de cel mult 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

În anul 2021, autoritățile și instituțiile publice nu vor mai acorda vouchere de vacanță.

De asemenea, actul normativ mai prevede abrogarea sporului de 30% din salariul de bază acordat personalului din prefecture. Acesta era plătit celor implicați în activități de combatere a pandemiei.

Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar pentru studenți va fi abrogate, conform Ordonanței de urgență.

Florin Cîțu nu a spus nimic despre eventuale concedieri la Poșta Română.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.