Evenimentul Zilei > Economie > Poșta Română investește masiv. Ce promite după ce statul a ajutat-o să scape de datoriile istorice
Poșta Română investește masiv. Ce promite după ce statul a ajutat-o să scape de datoriile istorice

Poșta Română investește masiv. Ce promite după ce statul a ajutat-o să scape de datoriile istorice

După ce a scăpat de statutul de instituție bugetofagă doar după intervenția statului, Poşta Română se laudă cu proiecte de îmbunătăţire a calităţii serviciilor. În 2020, instituția s-a clasat pe ultimul loc în Europa într-un loc al calității serviciilor.

Poșta Română investește masiv în servicii! Compania Naţională Poşta Română a elaborat două proiecte în valoare de peste 260.000 de dolari, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor. Proiectele au fost aprobate și urmează a fi finanţate de Uniunea Poştală Universală (UPU), a anunţat marţi compania.

Dotări de ultimă generație pentru operatori

Potrivit sursei citate, banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de scanere mobile ergonomice. Ele vor oferi posibilitatea operatorilor să aibă mâinile libere în timpul manipulării trimiterilor poştale. Se va reduce, astfel, timpul petrecut cu folosirea unui scaner obişnuit. Dispozitivele urmează să fie instalate pe o mănuşă cu buton de acţionare.

Vor fi achiziţionate un echipament cu raze X şi un echipament de detecţie substanţe explozive. Acestea vor intra în dotarea Biroului de Schimb Internaţional (BSI) Otopeni.

Proiectele vor fi implementate în 18 luni

„Cele două proiecte prezentate de Poşta Română au reuşit să atragă fonduri nerambursabile din partea Fondului de Ameliorare a Calităţii Serviciilor al Uniunii Poştale Universale (QSF). Urmează să fie implementate în următoarele 18 luni. Obiectivul QSF este îmbunătăţirea calităţii serviciilor, eliminarea legăturilor slabe şi asigurarea durabilităţii reţelei poştale globale UPU”, se menţionează în comunicatul preluat de Agerpres.

Astfel, va fi furnizată o platformă de finanţare pentru dezvoltarea şi implementarea proiectelor naţionale şi multinaţionale legate de serviciile poştale internaţionale. În special îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe lanţul logistic poştal este avută în vedere.

Poșta a fost ajutată de stat să scape de datorii istorice de 170 milioane de lei

În august 2020, Poșta Română s-a lăudat că și-a achitat toate datoriile istorice către ANAF. Instituția a fost ajutată cu 170 de milioane de lei de la bugetul de stat

Poșta Română a reuşit să-şi achite integral datoriile după ce, în data de 20 august 2020, a virat suma de aproape 135 milioane de lei, reprezentând datorii, către ANAF. Ca urmare a efectuării acestor plăţi, au fost anulate obligaţii de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi. Însă compania omite să spună că a fost ajutată cu 170 milioane de lei de la bugetul de stat pentru plata datoriilor istorice.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu, Poșta România este pe ultimul loc în Europa la calitatea serviciilor poștale.