Evenimentul Zilei > Social > Poșta Română a câștigat o licitație cu mare miză. Va livra aceste documente în următorii doi ani
Poșta Română a câștigat o licitație cu mare miză. Va livra aceste documente în următorii doi ani

Poșta Română a câștigat o licitație cu mare miză. Va livra aceste documente în următorii doi ani

Oficialii Poștei Române au explicat cum au reușit să câștige competiția cu un mare jucător în domeniul curieratului.

Compania Naţională Poşta Română a câştigat un contract în valoare de peste 27 de milioane de lei cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Datorită acestei înțelegeri,  va livra, la domiciliul titularilor, permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor, în următorii doi ani.

În baza acestui contract, care este estimat la 27,31 milioane lei, compania va livra aproximativ 4,8 milioane de trimiteri pe toată durata acestuia, respectiv 2,4 milioane de trimiteri pe an, potrivit unui comunicat al CNPR transmis luni către Agerpres. Anterior, furnizorul RAAPPS a fost tot Poşta Română, care a câştigat, în anul 2017, un contract în urma unei licitaţii la care a participat şi una dintre cele mai importante firme de curierat din România.

La procedura de anul acesta s-au înscris aceleaşi două companii, cei mai mari jucători locali de pe piaţa de profil, iar Poşta Română a avut, din nou, oferta câştigătoare, au precizat  oficialii de la Poşta Română. În anul 2017, criteriul de atribuire a contractului a fost legat de preţul cel mai scăzut. Anul acesta, accentul s-a pus pe cel mai bun raport dintre calitate și preţ.

Este a doua oară când câştigăm în faţa celei mai mari firme de curierat din ţară

După cum a afirmat Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Românie, a explicat care au fost factorii care au dus la câștigarea contractului.

„Dacă, în anii anteriori, preţul ofertat făcea diferenţa între Poşta Română şi companiile concurente, de data aceasta compania a câştigat contractul obţinând cel mai bun punctaj la factorii de evaluare calitativi şi financiari. Este a doua oară când câştigăm în faţa celei mai mari firme de curierat din ţară, ceea ce demonstrează că Poşta Română este din ce în ce mai pregătită să concureze, de la egal la egal, cu orice furnizor de servicii de curierat”, a declarat Horia Grigorescu.