Evenimentul Zilei > Social > Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi: „În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate”
Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi: „În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate”

Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi: „În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate”

Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi. Ministrul Muncii vine cu veşti proaste pentru bugetarii leneşi care încasează salarii mari.
Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi: „În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate” În opinia ministrului Muncii, oamenii trebuie încurajați să intre în câmpul muncii și să treacă de ajutorul social.
Raluca Turcan, a declarat că doreşte o campanie serioasă cu privire la reîncadrarea persoanelor care beneficiază de ajutor social.

Raluca Turcan, cel mai crunt anunţ pentru bugetarii leneşi: „În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate”

Raluca Tucan a vorbit şi despre  asistența socială europeană şi cum trebuie aplicată în România cât mai repede.

„142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoană. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate. 142 de lei sunt insuficienți pentru persoanele cu dizabilități sau pentru familii monoparentale. Se confirmă că asistența socială trebuie sa fie integrată în România. De la educație pentru copii, servicii sanitare, de îngrijire la domiciliu. Call center pentru asistentă sanitară, centre sociale, start-up-uri pentru copii. Pentru a avea șansa să meargă la școală. Asta înseamnă asistentă socială europeană”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a dicutat şi cu cei de la Casele Județene de Pensii despre recalcularea celor 5 milioane de pensii

„Partea de dosare ale agricultorilor, aici, în Constanța, are o componentă informatizată, ceea ce înseamnă că cele 250 de mii de dosare de agricultori pe care le avem vor putea fi introduse în sistemul informatizat într-un timp rezonabil. Una peste alta, după discuțiile cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, pot să spun că sunt încrezătoare în finalizarea cu succes a acestui proces de recalculare a 5 milioane de pensii. La acest moment, la Agenția Județeană de Inspecții și Plăţi am verificat stadiul campaniei, pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile, beneficiare de ajutor social, să vedem care e situația pentru cei care pot fi încurajați să intre în câmpul muncii și să treacă de ajutorul social. E păcat că nu s-a făcut de doi ani de zile această campanie” , a mai spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan sancţionează salalriile ridicate pentru bugetarii care nu fac nimic la serviciu

„Întâlnirea de astăzi a mai avut un scop. În sistemul public nu se munceşte și sunt salarii prea ridicate. Aceasta este o generalizare care nu își are rostul. La Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială am văzut o structură subdimensionată față de necesar”, a fost mesajul tranşant al ministrului Raluca Turcan.