Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția că în perioada următoare situația se va agrava, iar acest lucru se va răsfrânge asupra stării de sănătate a populației și a medicilor și a întregului personal sanitar. Într-o postare pe Facebook, Colegiul Medicilor propune o serie de măsuri menite să îmbunătățească situația.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București este solidar atât cu membrii săi medici, cât și cu restul personalului medical și cu pacienții, și face următoarele recomandări, cu toată responsabilitatea; Trebuie create spații de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienți suspecți, cu toate măsurile corecte de protecție pentru personalul medical; Toți pacienții cu simptomatologie sugestivă de infecție cu SARS COV 2 trebuie tratați ca suspecți și izolați corespunzător, pentru protecția atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalți pacienți, până la obținerea rezultatelor de laborator”, se arată în postare.

Conducerea CCMMB atrage atenția că personalul medical nu trebuie amenințat deoarece moralul acestuia este afectat de situația actuală. De asemenea, atrage atenția că autoritățile nu trebuie să interzică demisia personalului medical deoarece va purta, oricum, responsabilitatea unei asemenea demisii:

„Credem că este o pedeapsă suficientă această povară. Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale. Asigurați condițiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta și vă asigurăm că aceasta își va face datoria, indiferent de riscurile asumate! Sperăm că toate instituțiile statului, cât și societatea civilă, vor lua în considerare acest apel!”