Evenimentul ZileiVremeaCod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară

Cod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară

Cod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară
Zona de munte din centru, sudul și sud-vestul țării a intrat sun cod portocaliu de vânt puternic și zăpadă viscolită până în jurul orei 20.00, duminică seara. Circulația se desfășoară cu dificultate pe mai multe tronsoane de drum din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo de vreme rea pentru zonele de munte din zece judeţe situate în centrul, sudul şi sud-vestul ţării. Meteorologii au lansat un cod portocaliu de viscol și zăpadă. Astfel, potrivit avertismentelor meteorologilor, până la ora 20:00, în zonele de munte ale judeţelor Alba, Braşov şi Sibiu, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală viteza de 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

De asemenea, tot până la ora 20:00, în judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h și, în plus, în această zonă va ninge.

În judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la munte, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri, până la ora 20:00, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h, asociate cu viscol puternic şi vizibilitate redusă.

Nu în ultimul rând, în judeţele Gorj şi Vâlcea, tot la cote mai mari de 1.800 de metri, se vor produce, până la ora 20:00, intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100 -120 km/h. Vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, determinând scăderea vizibilităţii. Şi aici va ninge.

Traficul pe Valea Prahovei

În acest context, al avertizărilor meteo, Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul pe Valea Prahovei este foarte intens. Maşinile se deplasează în coloană în zonele Braşov – Centura de Vest, Comarnic, Sinaia, Buşteni, în condiţii de lapoviţă şi ninsoare, precum şi carosabil ud.

Conform comunicatului Infotrafic, pe sensul de urcare al DN1, dinspre București și Brașov se înregistrează mai multe situații dificile:

pe centura de Vest, giratoriu Lukoil, valori de trafic crescute către Braşov, coloană de 700 m;

Comarnic – trafic intens către zona montană, coloană în mişcare de la km 100+500 până la km 106 – Vulturul;

Sinaia – coloană de la km 122 până la km 126;

Buşteni valori de trafic intens în ambele sensuri, cu coloană pe urcare de la km 126 – Sinaia şi de la limitări judeţul Braşov, pe coborâre.

Pe toată zona, cerul este acoperit și cad precipitații sub formăde lapoviţă şi ninsoare în reprize, fără depuneri, iar carosabilul este ud.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: