Clătite de post. Sunt mai bune decât cele tradiționale. Care e secretul

Clătite de post. Sunt mai bune decât cele tradiționale. Care e secretulClătite de post. Sursa foto: Pixabay

Clătite de post. Suntem în postul Crăciunului și am renunțat, deja, la alimentele pe care le foloseam în mod tradițional. Timp de 40 de zile, avem interzis la alimente de dulce, carne, brânză, lapte ouă și alte derivate ale acestora precum smântână, mezeluri sau produse care conțin aceste ingrediente. Cu toate acestea, există multe zile cu dezlegare la pește în post.

Preparatele de post pot fi și ele delicioase. Astăzi avem la dispoziție multe rețete cu ajutorul cărora putem înclocui alimentele interzise.

Chiar și dulciurile sunt la fel de bune precum cele tradiționale. Spre exemplu, clătitele de post cu dovleac. Un desert perfect, ușor de gătit.

Ingredientele pentru clătitele de post:

  • 2 căni de făînă de grâu integrală
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de sare de mare
  • 1 lingură de condiment pentru plăcinta de dovleac
  • 2 linguri făînă de în
  • 6 linguri de apă
  • 2 căni de lapte vegetal 1 cană de dovleac (din conservă sau păsat)
  • 5 linguri de sirop de arţar
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
Clătite

Clătite. Sursa foto: Pixabay

Mode de preparare:

  • Se preîncălzeşte o tigaie care nu lipeşte sau o formă de prăjit la foc potrivit spre mare.
  • Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentul pentru plăcinta de dovleac într-un bol mare. Se lasă deoparte.
  •  Într-un bol separat, se amestecă înlocuitorii de ouă, laptele vegetal, dovleacul, siropul de arţar şi extractul de vanilie.
  • Se combină apoi ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă astfel încât să se omogenizeze bine. Compoziţia trebuie să curgă; dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte vegetal.
  • Se foloseşte o măsură pentru măsurarea şi turnarea cantităţilor de compoziţie pe suprafaţa încinsă. Se lasă să se coacă până când apar bule la suprafaţă, în jur de 2 minute. Se întorc apoi clătitele cu o spatulă şi se coc şi pe cealaltă faţă, până capătă o culoare auriu-arămie. Se servesc imediat.

Poftă bună!