Rețetă ciorbă de roșii cu tăieței. E ideală pentru cei care vor să slăbească

Rețetă ciorbă de roșii cu tăieței. E ideală pentru cei care vor să slăbească Ciorbă de roșii. Sursa foto Youtube

Rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței. Roșiile sunt gustoase, bogate în antioxidanți și vitamine, mențin sănătatea oaselor, au efecte benefice pentru piele, păr și unghii, scad riscul de cancer și nu sunt bogate în calorii. Cei care vor să prepară o rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței au nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 l de apă
  • 600 g de roșii proaspete sau 1 conservă de roșii în bulion sau 400 ml de suc de roșii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 fire de telina verde
  • sare
  • tăieței

Rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței

  1. Puneți pe foc, într-o oală, apa, ardeiul tăiat felii, ceapa tăiată în 4, morcovul în bucăți mari, și le lăsați să fiarbă timp de 10 minute.
  2. Roșiile proaspete, după ce le desfaceți puțin coaja, le dați pe o răzătoare mare. Apoi, roșiile cu un vârf de linguriță de sare și cele 2 fire de țelina verde, pe care le rupeți bucăți mari, le adăugați în oala pusă pe foc, după ce au trecut cele 10 minute.
  3. Lăsați compoziția să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute, iar dacă doriti să reduceți din aciditate, puteți adăuga un vârf de linguriță de zahăr.Turnați apoi în oală tăiețeii. Puteți să folosiți tăieței de cumpărat sau preparați în casă. Asta este tot. Poftă bună!
Ciorbă de roșii

Ciorbă de roșii . Sursa foto Youtube

Rețetă de bruschete cu roșii

Puteți prepara și o rețetă gustoasă de bruschete cu roșii, ca în restaurantele de lux din Italia. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o baghetă,
  • 150 g brânză feta,
  • 2-3 roșii,
  • ulei de măsline,
  • 2 căței de usturoi,
  • câteva frunzulițe de busuioc proaspăt,
  • sare, piper alb.
Bruschete cu roșii

Bruschete cu roșii. Sursa foto Youtube

Mod de preparare

  • Se taie bagheta în felii, care se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rumenesc în cuptor.
  • Apoi, se curăță roșiile de semințe, se taie cubulețe, se pun într-un castron, se adaugă brânza tăiată cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se amestecă ușor. S
  • e scoate pâinea din cuptor și se freacă fiecare felie cu usturoi. Se pune amestecul de brânză, măsline și roșii pe feliile de pâine. La final, se decorează cu frunzulițe de busuioc.