Ingredientele care îți vor menține murăturile proaspete, fără să se înnegrească
- Iulia Moraru
- 23 octombrie 2023, 08:59
Murăturile sunt deliciul iernii și multe gospodine urmează rețete stricte pentru un gust autentic. Însă, puține știu ce să pună în borcan pentru a păstra prospețimea legumelor, fără ca acestea să se înnegrească.
Astfel, pentru a avea murături așa cum vrem, trebuie să apelăm la mai multe trucuri, ce cu siguranță vor da o aromă intensă și le va păstra bine pe întreaga iarnă.
Trucurile folosite pentru murături proaspete, care nu se înnegresc
Un aspect crucial este alegerea corectă a sării. Este necesar să optați pentru sare grunjoasă, de mare, și să evitați sarea fină sau iodată pe care o întâlnim adesea în comerț.
În plus, borcanele trebuie curățate temeinic și sterilizate în prealabil. Borcanele din sticlă pot fi sterilizate în cuptor pentru a asigura igiena optimă.
Când dorim să depozităm murături în recipiente mai mari, este important să le curățăm cu apă și bicarbonat de sodiu. Aceasta se aplică în special la butoaiele voluminoase din plastic.
Legumele nu trebuie să ia contact cu aerul
Pentru a evita înnegrirea verzei sau a conopidei murate, este esențial să adaugi câteva crenguțe de vișin și o greutate deasupra lor, astfel încât legumele să nu intre în contact direct cu aerul.
Acest truc ajută la menținerea prospețimii și culorii inițiale.
Pentru a păstra crocantețea legumelor și a menține culoarea inițială, este esențial ca acestea să fie sub nivelul saramurii.
De asemenea, busuiocul e un ingrediente ce face minuni în borcanul cu murături. El îți va păstra legumele crocante tot sezonul.
Un alt factor important în prepararea murăturilor este alegerea tipului de oțet. Gospodinele pricepute recomandă utilizarea oțetului incolor, deoarece acesta nu va influența în niciun fel culoarea legumelor.
Cum să îți conservi murăturile
Pentru a conserva murăturile, poți să adaugi o mică cantitate de zahăr deasupra lor, în cazul în care au fost preparate cu oțet.
În cazul murăturilor pregătite în saramură, este recomandat să le lăsați la temperatura camerei, cu capacul borcanului lăsat deschis. În câteva zile, zeama se va limpezi.
De asemenea, este esențial să amesteci conținutul borcanelor cu murături în saramură pentru a asigura o distribuție uniformă a aromei și a condimentelor.