Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă ce nu poate fi refuzată

Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă ce nu poate fi refuzată Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă simplă și gustoasă. Sursa foto Youtube

Rețeta de ciorbă de dovlecei cu lapte bătut se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Această mâncare este ideală pentru cei vegetarieni sau care țin dietă.

Rețeta de ciorbă de dovlecei cu lapte bătut este la mare căutare în Oltenia. Această ciorba este foarte gustoasă și sănătoasă. Are puține calorii și numeroase beneficii pentru sănătate. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 dovlecei, de mărime medie;
  • o ceapă;
  • 1 morcov, mic;
  • 500 ml lapte bătut;
  • ulei de măsline;
  • sare;

Rețetă de ciorbă de dovlecei

  1. Dovlecelul se spală și se curăță de coajă. Se taie apoi pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime.
  2. Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, la fel și morcovul, care poate fi dat pe răzătoarea mică.
  3. Se pun ceapa și morcovul într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și o cană cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi.
  4. Când legumele sunt fierte, se oprește focul și se toarnă ușor laptele bătut amestecând continuu.
  5. Se spune sare după gust și se stropește cu ulei (de preferat când se mai răcește). Asta este tot. Poftă bună!
ciorbă

Rețetă de ciorbă de dovlecei. sursa: Arhiva EVZ

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Dacă nu vă place rețeta de dovlecei, o puteți încerca pe cea rădăuțeană. Aceasta este foarte sățioasă și gustoasă. Ciorba rădăuțeană se găsească și în restaurantele de lux. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • cinci bucăți piept de pui (cu tot cu os şi piele)
  • trei morcovi mai mari
  • un păstârnac
  • o ţelină de mărimea unei piersici
  • trei ardei graşi roşii
  • trei-patri ouă
  • o ceapă galbenă mare
  • un pahar mare cu smântână grasă (20%)
  • oţet după gust (minim o lingură)
  • piper boabe
  • sare
  • o mână de pătrunjel, care se toacă mai mare
  • ardei iute (pentru servit)
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană. Sursa: dreamstime.ro.

  1. Într-o oală mare, se toarnă cinci litri de apă și se adaugă ceapa întreagă (nu tocată), împreună cu legumele tăiate în bucăți de mărime potrivită (fără usturoi), carnea și sarea.
  2. Pe măsură ce apare spuma, trebuie să o îndepărtezi cu o lingură și să o arunci. După ce legumele s-au înmuiat, adaugă aproximativ două lingurițe de boabe de piper.
  3. Îndepărtează carnea și las-o să se scurgă și să se răcească puțin. Când este suficient de rece pentru a o putea atinge, feliaz-o subțire și adaug-o înapoi în oală. Lăsați totul să mai fiarbă pentru un clocot final, după care stingeți focul.
  4. Curăță usturoiul și pisează-l fin într-un mojar. Bate ouăle bine, apoi adaugă smântâna și amestecă până la omogenizare. Adaugă apoi usturoiul pisat și amestecă din nou. Toarnă compoziția repede în oala cu apă clocotită și amestecă cu putere.
  5. La final se adaugă puțin oțet și pătrunjel pentru un gust cât mai delicios.

Ne puteți urmări și pe Google News