Top 3 rețete de ciorbă. Cea mai simplă și gustoasă masă. Trebuie neapărat să încerci

Top 3 rețete de ciorbă. Cea mai simplă și gustoasă masă. Trebuie neapărat să încerci

Ciorba este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din România. Fie că vorbim de vestita ciorbă de perișoare sau despre ciorba de legume, acest fel de mâncare este extrem de accesibil, se poate prepara rapid și există o mulțime de rețete care pot mulțumi pe toată lumea.

În acest articol vă vom prezenta cele mai populare rețete pentru o ciorbă absolut divină.

Ciorba de burtă

Ingrediente:  4 litri apă; 1 kg burtă congelată sau proaspătă; 3 bucăți de rasol de vită; 3 cepe mari; 1 țelină ;1 păstârnac; 3 morcovi; 2-3 foi de dafin; 1 lingură mare de boabe de piper negru; 4 lingurițe de sare;

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente pentru a drege ciorba: 5 gălbenușuri; 350 ml smântână (30% grăsime); 1 căpățână mare de usturoi; 1 morcov ras și călit; oțet

Ingrediente pentru servit: oțet, ardei iuți, pâine și smântână

Mod de preparare: 1. Se spală bine burta și apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.

Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.

Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.

După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.

Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. Se servește cu mujdei, smântână și pătrunjel.

Ciorba de perișoare

Ingrediente pentru ciorbă: 3 litri apă; 2 cepe tăiate cubulețe; 1 țelină; 1 păstârnac; 2 morcovi; 1 cartof mediu; 1 ardei gras; 1 legătură pătrunjel verde; 1 legătură leuștean; ½ litru de borș sau de zeamă de varză/oțet/zeamă de lămâie; 500 ml suc de roșii sau 3 roșii proaspete, fără coajă; sare, piper

Ingrediente pentru perișoare: 600 g carne tocată de vită sau porc; 1 ceapă de mărime medie; 1 ou

1 linguriță cimbru uscat, tocat; sare, boia, piper proaspăt măcinat; făină

Mod de preparare

Legumele se taie cubulețe peste care se adaugă apă și se pun la fiert.

Între timp puteți face perișoarele. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Se pune carnea tocată într-un castron peste care se adaugă ceapă, orezul spălat în prealabil, uleiul, oul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Din această compoziție se formează perisoarele, de preferință cât mai mici.

După ce legumele sunt aproape fierte se adaugă perisoarele și se potrivește cu sare și borș. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi se pune în ciorbă și sucul de roșii. Când ciorba este fiartă, se pune verdeața. Se poate servi cu smântână sau ardei iute.

Ciorba rădăuțeană

Ingrediente pentru ciorbă: 4 litri apă; 1 kg carne pui (pulpe și piept); 1 țelină; 2 rădăcini păstârnac; 3 morcovi; 2 cepe mari; 2 ardei grași; 1 legătură pătrunjel

Ingrediente pentru dres ciorba: 200 ml smântână; 2 gălbenușuri; 4 căței de usturoi; oțet; sare

Mod de preparare

Carnea porționată de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.

Se curață şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.

Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenușuri. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Se servește caldă, cu un surplus de smântână și cu un ardei iute. Este o rețetă tradițională care se servește în toate zonele țării!