Evenimentul Zilei > Politica > Cine este Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar după demisia lui Orban
Cine este Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar după demisia lui Orban

Cine este Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar după demisia lui Orban

Klaus Iohannis l-a numit luni seara pe ministrul apărării, Nicolae Ciucă, ca premier interimar, după ce șeful Guvernului, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia.

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae Ciucă. Ministrul apărării  s-a înscris în PNL în octombrie și a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat.

Cine este proaspătul premier intermiar Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi Nicolae Bălcescu de la Sibiu, în 1988.

În 1990 a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite, în perioada 1993-1995.

În 2000, a urmat cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii), Centrul PfP, Bucureşti, şi cursul de limbă engleză, Academia Forţelor Terestre, Sibiu, iar în 2001, a participat la cursul JOINT şi operaţii multinaţionale, Centrul PfP, Bucureşti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE