Chiftele de pește. Cea mai bună rețetă lipovenească

Chiftele de pește. Cea mai bună rețetă lipoveneascăRețetă de chiftele de pește lipovene. Sunt sănătoase și gustoase. Sursa foto Dreamstime

Rețeta de chiftele de pește lipovene se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Aceasta este sănătoasă și sățioasă. Aveți de urmat doar câțiva pași.

Rețeta de chiftele de pește lipovene se prepară cu șalău, merlucius, fileu de crap mare, ca să aibă oase puține, sau păstrăv. Pentru această mâncare sănătoasă și gustoasă aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • pește 800 g
  • pâine 200 g
  • două ouă
  • ulei 200 ml
  • ceapă 200 g (2-3 buc)
  • făină 150 g
  • lămâie 200 g
  • verdeață două legături
  • sare și piper după gust

Rețetă de chiftele de pește lipovene

  1. După ce peștele a fost curățat de oase, se toacă cu mașina sau se dă prin robot împreună cu pâinea înmuiată și cu o jumătate din cantitatea de ceapă care a fost călită înainte în puțin ulei.
  2. Apoi, se condimentează tocătura de carne cu piper, sare și verdeață tăiată mărunt. Se adaugă ouăle și se amestecă bine.
  3. Chifteluțele se trec prin făină și se prăjesc pe jumătate în ulei. După ce s-au răcit, se stoarce lămâia peste ele.
  4. Din făina rămasă și ceapa tăiată mărunt și călită se face un sos care se fierbe între 10 și 15 minute, după care sosul se strecoară peste chifteluțe. În sos se poate pune și coajă de lămâie. Apoi, se pune câte o felie de lămâie deasupra fiecărei chifteluțe.
  5. Puteți pregăti niște cartofi natur și/sau o salată verde ca garnitură. Asta este tot. Poftă bună!
chiftele peste

Rețetă de chiftele de pește lipovene. Sunt sănătoase și gustoase. Sursa foto Dreamstime

Rețetă de ostropel de pește

Puteți încerca și o rețetă simplă de ostropel de pește. Pentru a face acest preparat delicios aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • pește 1,500 kg
  • ulei 200 ml
  • făină 150 g
  • bulion 50 g
  • cartofi 1,5 kg
  • oțet 5 ml
  • usturoi 50 g
  • verdeață o legătură
ostropel peste

Rețetă de ostropel de pește. Sursa foto Youtube

  1. Făina se călește în ulei, se stinge cu bulion și se diluează cu apă. Se obține astfel un sos care se lasă să fiarbă circa 15-20 de minute. Peștele curățat și bine spălat cu apă rece se porționează, se unge cu ulei, se sărează, piperează și se pune în cuptor pentru coacere.
  2. Sosul, în care se adaugă oțet și usturoi pisat, se toarnă peste pește și se continuă coacerea.
  3. Peștele se servește cu garnitură de cartofi fierți peste care se presară verdeață tăiată mărunt, potrivit rețeteșivedete.

Ne puteți urmări și pe Google News