Evenimentul Zilei > Politica > Celebra actriţă Gina Lollobrigida se lansează în politică la 95 de ani. Vizează un mandat se senator
Celebra actriţă Gina Lollobrigida se lansează în politică la 95 de ani. Vizează un mandat se senator

Celebra actriţă Gina Lollobrigida se lansează în politică la 95 de ani. Vizează un mandat se senator

Gina Lollobrigida a anunțat că va candida la alegerile parlamentare, care vor avea loc în Italia, în luna septembrie. Actrița a spus că s-a săturat de certurile politicienilor și speră că va obține susținerea necesară.

Celebra actriţă italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, a anunțat că vrea să candideze pentru un loc în Senatul italian, la alegerile generale, care se vor avea loc în 25 septembrie, relatează dpa.

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă. Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv“, a declarat Gina Lollobrigida într-un interviu publicat luni, de cotidianul Corriere della Sera.

Aprobare de la tutore

Actrița a spus că vrea să își depună candidatura pe o listă care include și candidaţi din partea Partidul Comunist. Gina Lollobrigida a mai menționat și că a obținut aprobare de la avocatul ei care îi este și tutore atribuit de instanță.

Gina Lollobrigida nu are voie să ia nicio decizie cu privire la averea ei fără aprobarea unui tutore, iar o campanie electorală prepusune cheltuieli destul de mari. Actrița a avut o dispută în instanță cu familia ei, care a acuzat-o că își cheltuiește aiurea banii. Mai multe persoane ar fi încercat în trecut să profite de ea.

Italienii vor alege, în septembrie, un nou Parlament, după căderea guvernului de uniune naţională condus de Mario Draghi, la sfârşitul lunii iulie.

Actriță de calibru mondial

Aceasta nu este prima tentativă a Ginei Lollobrigida de a intra în politică. În 1999 actrița a mai candidat pentru un loc în Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare. „A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde sau poţi câştiga”, a spus atunci actrița.

Gina Lollobrigida este un adevărat simbol în Italia și o actriță cunoscută în întreaga lume. Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950. Personajele interpretate în peliculele „Beat the Devil“ (1952) şi „The Hunchback of Notre Dame“ (1956) i-au adus faima mondială. Actrița a fost căsătorită cu Milko Skofic din 1949 și până în 1971. și are un băiat, potrivit Agerpres.