Evenimentul Zilei > Social > Cel mai nesănătos tip de pește. Riști să te îmbolnăvești de cancer sau alte afecțiuni grave
Cel mai nesănătos tip de pește. Riști să te îmbolnăvești de cancer sau alte afecțiuni grave

Cel mai nesănătos tip de pește. Riști să te îmbolnăvești de cancer sau alte afecțiuni grave

Specialiștii au declarat că există un anumit tip de pește care conține toxine și care este foarte periculos pentru sănătate. Mulți îl cumpără fără să se gândească la riscuri.

Peștele conține o mulțime de beneficii și este un aliment de bază în diete. Mai mult, ei recomandă să consumăm cam o porție sau două de pește pe săptămână. Cu toate astea, specialiștii au dezvăluit care este cel mai nesănătos tip de pește și care sunt riscurile la care te expui.

Somonul, tonul, păstrăvul, sardinele și macroul sunt cele mai sănătoase tipuri de pește. Acest aliment susține sănătatea oaselor, scade riscul de diabet și scade și tensiunea arterială.

Alte beneficii pe care peștele le are:

Previne osteoporoza
Previne anemia
Accelerează arderile
Previne cancerul
Scade riscul de boli cardiovasculare
Previne inflamațiile
Poate avea efecte pozitive asupra depresiei și tulburării bipolare
Mărește aportul de calciu în organism
Previne boala Alzheimer.

Cel mai nesănătos tip de pește

Cu toate astea, mulți oameni cumpără un anumit tip de pește pentru că este mai ieftin și pentru că nu are oase. Această specie provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, considerat a fi cel mai poluat din cauza fabricilor din apropiere și a deșeurilor care ajung des în apă. Este vorba despre Pangasius.

Sursa: slabsaugras.ro

Pangasius este un pește sanitar, care se hrănește cu toxine, bacterii și microorganisme. El conține și niveluri crescute de mercur. Are foarte puține proteine și un nivel crescut de acizi grași omega 3. Mai mult, acesta are și un metal greu asociat cu riscul crescut de cancer, boli de inimă, anomalii psihice sau chiar orbire.

Cererea de pește pangasius e așa de mare încât s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniți din urina deshidratată fiindcă prin acest proces peștii cresc mai repede și au carnea mai pufoasă. Autoritățile au negat acest lucru, dar specialiștii au declarat că este singura explicație, potrivit RTV.

Specialiștii au mai descoperit că și peștele sărat poate duce la cancer. „Prin sărarea peștelui pentru a-l conserva, acest lucru determină cancerul la oameni”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: