Cel mai mare dușman al lui Gigi Becali s-a trezit cu plângere penală. Riscă închisoarea?

Cel mai mare dușman al lui Gigi Becali s-a trezit cu plângere penală. Riscă închisoarea?

În războiul de uzură dintre CSA Steaua și FCSB, câțiva suporteri ai echipei lui Gigi Becali au făcut o mutare de ultimă oră.

Florin Talpan, juristul de la FCSB, s-a trezit cu o plângere penală, formulată de mai mulți suporteri ai celor de la FCSB. Fanii formează Asociația Steaua 1947 și s-au adresat Tribunalului Militar. Ei acuză faptul pe juristul de la CSA Steaua de uzurparea funcției, în contextul în care Talpan le-a cerut oficialilor de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) să excludă echipa finanțată de Gigi Becali din Liga I, iar locul să fie luat de formația finanțată de Armată, care evoluează în acest sezon în liga a III-a.

„În aplicarea articolului 40 din Regulamentul de ordine interioară al armatei, vă rugăm să constatați și faptul că nu rezultă de nicăieri faptul că acest comandant al UM 02301, prin ordin de zi pe unitate, ar fi transmis prin delegare de competențe o parte din atribuțiile și responsabilitățile sale unor persoane subordonate, în speță față de sus numitul Talpan Florin Costel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit art. 300 Cod Penal, Fapta funcționarului public care, în timpul serviciului, îndeplinește un act ce nu intră în atribuțiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, se afirmă în plângerea respectivă. De asemenea, se mai precizează că:

Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Potrivit art. 297, alin. 1 Cod Penal, Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”, conform celor de la prosport.ro.

Pe de altă parte, Talpan mai este acuzat și că a folosit o ștampilă personală. Florin Talpan a folosit o ștampilă persoanlă de la colegiul juriștilor pe un document oficial al unei Unități Militare de unde nu poate pleca niciun document fără ștampila unității și semnătura comandantului”.