Evenimentul Zilei > International > Cei care intră în Spania, atenţie. Anunţ despre testul PCR negativ pentru Covid-19
Cei care intră în Spania, atenţie. Anunţ despre testul PCR negativ pentru Covid-19

Cei care intră în Spania, atenţie. Anunţ despre testul PCR negativ pentru Covid-19

Autorităţile din Spania au lansat recent un anunţ important pentru români şi în general pentru toţi cei care doresc să intre în ţară şi care trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ Covid-19 cu cel puţin 72 de ore şi înainte de sosirea la frontiera terestră, nu doar înainte de sosirea pe cale aeriană.

Cei care intră în Spania, atenţie! Anunţ despre testul PCR negativ pentru Covid-19. Sunt vizaţi cei care intră în ţară pe la frontiera terestră cu Franţa. Pentru aceştia va fi nevoie de prezentarea unui test RT-PCR negativ pentru Covid-19 efectuat cu cel puţin 72 de ore înainte de a ajunge la frontiera terestră.

Conform AFP, măsura a intrat în vigoare de marţi, 30 martie 2021. Ea fost luată în contextul în care Spania îşi intensifică măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Ibericii speră să evite o creştere a cazurilor noi de infectare cu Covid-19 în Săptămâna Paştelui, care începe în acest weekend. De subliniat este faptul că solicitarea unui test RT-PCR negativ pentru Covid-19 efectuat cu 72 ore înainte de intrarea în Spania reprezintă o premieră.

Este prima oară când se impune o astfel de măsură la frontiera între Spania şi Franţa. Până în prezent, măsură a fost valabilă doar la sosirea pe cale aeriană.

Cei care intră în Spania, atenţie

 

„Ei trebuie să aibă un test PCR (RT-PCR), un test TMA sau un alt tip de test de diagnosticare a SARS-CoV-2 pe baza unor tehnici moleculare echivalente, cu un rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore de dinaintea sosirii”, se arată în Jurnalul Oficial spaniol.

Astfel, numai cei care lucrează în transportul rutier şi muncitorii transfrontalieri sunt scutiţi de noua măsură anunţată încă de sâmbătă. Şi persoanele care trăiesc în regiune sunt exceptate cât rămân într-o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului. Până la jumătatea lunii martie, numărul infectărilor cu Covid-19 a scăzut cu regularitate în Spania, însă a reînceput să crească.

Guvernul Spaniei a anunţat vineri 7.586 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, iar bilanţul contaminărilor a crescut la aproape 3,3 milioane. Peste 75.000 au murit în Spania din cauza teribilei boli infecţioase.

De cealaltă parte, bilanţul zilnic al contaminărilor s-a dublat în Franţa de la începutul lui martie. Pragul de 200.000 de cazuri de Covid-19 săptămânale a fost depăşit. 94.000 de persoane au murit în Franţa din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.