Fire vârâcioasă, Elena Ceauşescu dorea să deţină controlul absolut cu privire la tot ceea ce o înconjura, indiferent că era vorba despre politică sau familia ei.

Una dintre preocupările favorite era supravegherea copiilor, activitate pentru care mandatase o echipă special formată în cadrul Securităţii.

Săptămânal, ea primea rezumate audio-video despre viaţa personală pe care o aveau Zoia şi Nicu, rebelii familiei Ceauşescu.

Elena era atât de interesată de viaţa Prinţişorului, încât intervenea abrupt chiar şi în alegerile lui sentimentale, aspect ultracunoscut deja.

Soţia lui Nicolae Ceauşescu apela la toate metodele pentru a-l face pe Nicu să „aleagă” ceea ce era mai bine pentru el şi pentru prestigiul familiei.

Astfel, în momentul în care el s-a cuplat cu frumoasa cântăreaţă Janina Matei, Elena Ceauşescu a încercat toate metodele pentru a-i despărţi.

O artistă de la Barul Melody nu putea intra în rândul Ceauşeştilor, chiar dacă ea era marea iubire a lui Nicu Ceauşescu, aşa cum avea să fie demonstrat peste ani şi ani.

Dorind să fie sigură că un astfel de scenariu n-are nicio şansă să fie dus la final, Elena Ceauşescu a apelat la vrăjitoriile Mamei Omida.

De altfel, lumea artiștilor era fascinată de harul Mamei Omida, iar printre cele care o căutau frecvent se spune că era şi Doina Badea, o cântăreaţă în vogă atunci.

Se credea că Doina Badea are cununiile legate și numai Mama Omida a reușit s-o elibereze de farmece, iar vestea a ajuns şi soţia lui Ceauşescu.

Cele două erau apropiate, astfel că Elena Ceaușescu i-a cerut artistei să o ducă la Mama Omida.

Pentru că Nicu era atât de îndrăgostit de Janina, Ceauşeasca era convinsă că la mijloc era ceva necurat. Nicu avea farmece… Altceva nu putea fi…

Întrevederea cu Mama Omida a avut efect: Nicu s-a reorientat spre alte cuceriri şi Janina a luat drumul exilului în cele din urmă, stabilindu-se în Italia.

explicaţie foto: Nicolae, Zoe, Nicu şi Elena Ceauşescu

Mai multe despre cine a fost cu adevărat Mama Omida şi despre numele celebre care au apelat la serviciile ei puteţi citi în acest link.

foto: Mama Omida