Ceapa și usturoiul, în pungi de hârtie găurite. Un truc eficient

Ceapa și usturoiul, în pungi de hârtie găurite. Un truc eficient Sursa foto: Dreamstime

Bucătarii au explicat de ce este bine să ținem ceapa și usturoiul în pungi de hârtie găurite. Cu ajutorul acestui truc, aceste alimente nu se vor strica și le vom putea consuma mai mult timp.

Marii bucătari au declarat că usturoiul și ceapa trebuie ținute în pungi de hârtie găurite pentru a nu se strica și pentru a nu face mucegai. Cu ajutorul acestui truc, alimentele își vor păstra proprietățile mai mult timp.

În mod ideal, ceapa ar trebui depozitată într-un loc răcoros și întunecat, la o temperatură cuprinsă între 7 și 12 grade. Ceapa întreagă, crudă, va rezista între două și trei luni dacă este depozitată într-un loc răcoros și uscat. Cele mai bune locuri sunt pivnița, cămara, subsolul neîncălzit sau garajul.

Există și un truc cu ceapa și cu ciorapii de damă. Ciorapii, cu găurile lor mici, lasă suficient spațiu pentru ca aerul să treacă și să păstreze legumele uscate. Dacă ai de gând să stivuiești ceapa într-un ciorap, trebuie să te asiguri mai întâi că este complet uscată, pentru ca umezeala să nu se intercaleze între ele. Nu uita să încerci să lași puțin spațiu deasupra fiecărei cepe înainte de a face nodul, pentru ca acestea să nu se atingă între ele

Ne puteți urmări și pe Google News
Cum să depozităm ceapa și usturoiul corect

Sursa foto: Dreamstime

Cum să păstrăm fructele și legumele proaspete

Și o gospodină a găsit o soluție pentru păstra fructele și legumele mai mult timp. Secretul constă în înmuierea alimentelor proaspete într-o soluție care este făcută din apă, oțet și sare timp de 30 de minute.

„Voi arăta cel mai bun mod de a vă păstra legumele și fructele, astfel încât acestea să rămână cât mai proaspete pe parcursul săptămânii”. „Apoi, pentru salată verde, o rulez în prosoape de hârtie umede”, a spus ea. „Fac același lucru pentru verdețuri, iar apoi le introduc într-o pungă. Pentru pătrunjel și coriandru, asigurați-vă că tăiați capetele înainte de a face asta”, a spus gospodina pe Tik Tok.

Aceasta a mai spus că morcovii și țelina trebuie să fie păstrate într-un borcan umplut cu apă. Cu ajutorul acestui truc, ele vor rămânecrocante și proaspete. Apa trebuie să fie schimbată la fiecare două zile.

„Dacă nu faci asta, probabil vei observa că se înmoaie în câteva zile”, a spus ea.