Evenimentul Zilei > Social > Ce să faci ca să nu te îngrași de Paște. Șapte sfaturi de la Carmen Brumă
Ce să faci ca să nu te îngrași de Paște. Șapte sfaturi de la Carmen Brumă

Ce să faci ca să nu te îngrași de Paște. Șapte sfaturi de la Carmen Brumă

Ce trebuie să faci pentru a nu lua în greutate în perioada sărbătorilor de Paște și totul să te bucuri de bunătățile pregătite cu acest prilej.

Masa de Paşte, cu friptură de miel, cozonac sau pască, stropită din belșug cu alcool poate cauza probleme de digestie și de sănătate, dar și creșteri considerabile în greutate. În fața atâtor bunătăți este foarte greu să faci față și să urmezi sfaturile medicilor și al nutriționiștilor care îndeamnă la cumpătare. Cu atât mai mult cu cât sărbătoarea Paștelui vine după o perioadă de post, plină de restricții alimentare.

În cele ce urmează publicăm o serie de sfaturi, despre cum să nu te îngrași la masa de Paște, de la Carmen Brumă, soția vedetei Antena 3, Mircea Badea. Într-un articol preluat de publicația Rețete și vedete, Carmen Brumă explică ce trebuie să faceți ca să nu luați în greutate în această perioadă.

Cunoscută pentru silueta suplă și grija pe care o manifestă față de alimentație, vedeta propune șapte sfaturi celor care vor să se mențină la o greutate optimă.

„Personal, cred că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, fără habotnicie, excese și orice atitudine care ne face mai mult rău decât bine dar în egală măsură, dacă tu eșți în plin proces de slăbire și ai dat jos deja un număr considerabil de kilograme, ar fi păcat să-ți sabotezi și să-ți anulezi propriul efort de luni de zile”, a scris Carmen Brumă conform Rețete și Vedete.

Care sunt cele 7 sfaturi ca să nu te îngrași de Paște

Pe lângă atenția pe care o recomandă cu privire la regimul alimentar, Carmen Brumă recomandă multă mișcare, atât înainte de masa dar, mai ales, după.

  1. Gustă din fiecare la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara;
  2. Mănâncă trei mese principale care să conțină preparate cu proteină animală (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon;
  3. Mănâncă desertul la sfârșitul mesei nu între mese sau în loc de masă astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare;
  4. Între mese e ideal să ai un repaus alimentar (3-4 ore) în care să nu ciugulești;
  5. Înainte sau după masă fă mișcare: o oră de plimbare sau mers alert (peste 7.000 de pași, ideal peste 10.000);
  6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi;
  7. Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool).