Evenimentul Zilei > Social > Paște fără stres. 10 sfaturi pentru a avea Sărbători liniștite
Paște fără stres. 10 sfaturi pentru a avea Sărbători liniștite

Paște fără stres. 10 sfaturi pentru a avea Sărbători liniștite

Din criză de timp, majoritatea familiilor intră în panică atunci când se apropie o mare sărbătoare. Pentru a scăpa de acest stres, este nevoie de un plan făcut dinainte. 
Vă veţi întreba cum este posibil să aveţi un Paste fără probleme şi fără stres. Deoarece nu este casă în care să nu existe agitaţie mare – începând cu spălatul geamurilor, curăţenie generală prin cele mai ascunse cotloane din casă, gătit, ouă roşii, cozonaci – în ajutor vin următoarele sfaturi care ar prinde bine în aceste zile.

Paștele fără stres? Iată ce puteți face pentru a intra în spiritul Sărbătorii fără să fiți epuizate

Pregătiri minime: Nu trebuie să aveți pe masă 10 aperitive, 3 feluri principale și 6 deserturi, pe care apoi, după câteva zile să le aruncați pentru că nu a avut cine să le mănânce. Este suficient să vopsiți câteva ouă, să faceți o friptură și un desert și masa este gata. Nu veți fi mai prejos dacă veți comanda preparate de la restaurant sau dacă apelați la alte persoane să gătească.

Alegeți biserica potrivită: Nu trebuie să mergeți la o biserică cu renume unde se înghesuie toată lumea. Poate că un lăcaș de cult mai mic vă va oferi mai multă pace și liniște. În definitiv, de aceea mergeți în noaptea de Paște la biserică.

Ouăle de Paște: Nu vă mai stresați că cei mici mănâncă prea multă ciocolată. Până la urmă sunt 2-3 zile în care își fac de cap, iar apoi lucrurile se vor întoarce la normal.

Paştele se petrece doar în familie

Fără planuri ieşite din comun: Nu faceți planuri mărețe! Bucurați-vă de ziua de Paște împreună cu cei dragi și atât. Sărbătorile sunt pentru familie și nimic mai mult.

Vânătoarea de ouă: Nu trebuie să elaborați planuri sofisticate, să faceți trasee complicate. Copiii se vor bucura pur și simplu de joc și de timpul petrecut împreună cu voi.

Decorațiuni: Este frumos să realizați voi decorațiunile de Paște, dar dacă acest lucru nu este posibil și cele din magazin sunt minunate. Până la urmă, nu participați la nicio competiție, ci doar vreți să aduceți în casă spiritul Paștilor.

Cozonacii și prăjiturile: Nu vei fi mai puțin gospodină dacă pui pe masă un cozonac cumpărat. Important este să verifici bine sursa pentru ca acesta să fie gustos. Limitează-te la ceea ce îți permite timpul să faci. Nu e cazul să dormi cu capul pe masa din bucătărie așteptând să se coacă cozonacii. Același lucru este valabil și pentru alte deserturi pe care ai vrea să le faci.

Mai puțină competiție: Știu, puteai să cumperi ouă de ciocolată mai frumoase și friptura putea să iasă mai altfel, iar vecina de la 3 a reușit să întoarcă toată casa pe dos ca să facă ordine și curățenie. Știi ceva? Este bine exact așa cum ai făcut tu!

Este primăvară: Bucură-te alături de familie de soare, de natură! Primăvara trebuie să aducă optimism și voie bună, mai ales că puteți petrece mai mult timp împreună în aceste zile libere de Paște care coincid cu 1 Mai.

Sursa: totuldespremame