Evenimentul ZileiActualitateCunoscut politician liberal, prins băut la volan: „Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică”

Cunoscut politician liberal, prins băut la volan: „Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică”

Cunoscut politician liberal, prins băut la volan: „Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică”
Luni seară, deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean a fost prins la volan, sub influiența băuturilor alcoolice, de un echipaj al Poliției Rutiere din Capitală. Pentru fapta sa a primit o amendă și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de trei luni.

Luni seară, după ora 22, un agent de circulație a oprit mașina deputatului PNL în Piața Victoriei, adică chiar în fala Guvernului, pentru un control de rutină, mai ales că există și restricția de circulație între orele 22 și 5, când te poți deplasa doar cu declarație pe propria răspundere, potrivit sursazilei.ro.

Polițistul l-a identificat pe șofer ca fiind chiar Ben Oni Ardelean, proprietarul mașinii, căruia i-a cerut să sufle în aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deputatul PNL de Timiș consumase alcool, dar nu foarte mult, limita pentru întocmirea unui dosar penal fiind de peste 1,6 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ben Oni Ardelean a fost sanctionat contraventional conform art. 102/3/a si permisul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile. Concret, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

„Voi face contestație, alcoolemia a fost dată de tratamentul pentru inimă”

Ben Oni Ardelean a declarat că nu a consumat alcool, iar valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost provocată de tratamentul pentru o afecțiune cardiacă. „Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică, foarte oscilantă. Voi face contestație. Nu am consumat alcool”, a spus Ben Oni Ardelean, conform G4media.ro.

Conform declarației de avere, Ben Oni Ardelean este unul dintre cei mai bogați parlamentari. Deputatul PNL, care e pastor baptist, deţine nouă terenuri intravilane şi unul agricol, în judeţul Timiş, precum şi două case de locuit şi un apartament. Ardelean mai are trei maşini, un Volkswagen, un Audi şi un BMW.


Accesează: