Evenimentul Zilei > Actualitate > Alcoolemie de pandemie. Un șofer a rămas fără permis dintr-un motiv neașteptat
Alcoolemie de pandemie. Un șofer a rămas fără permis dintr-un motiv neașteptat

Alcoolemie de pandemie. Un șofer a rămas fără permis dintr-un motiv neașteptat

Un tânăr șofer s=a trezit cu permisul de conducere suspendat dintr-un motiv care frizează absurdul.

Un tânăr de 34 de ani a rămas fără permis de conducere, după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant. Apoi a suflat într-un aparat etilotest al poliţiştilor rutieri, relatează Antena 3.

Bărbatul din Ploieşti nu consumase alcool, potrivit propriilor sale declarații, ci a folosit dezinfectant de mâini, dar s-a ales cu permisul suspendat pentru alcoolemie. Robert Tudor a fost tras pe dreapta de un echipaj al Serviciului Rutier Ploieşti şi pus să sufle în etilotest, moment în care aparatul a indicat o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul prahovean aşteaptă acum cu încredere ca probele biologice să îi demonstreze nevinovăţia. A plătit inclusiv şi o taxă de urgenţă la Serviciul de Medicină Legală pentru a primi rezultatul probelor de sânge mai repede. Incidentul de domeniul absurdului prin care trecut şoferul l-a făcut să creadă că aparatele poliţiştilor rutieri nu sunt corect calibrate.

Tânărul șofer va da în judecată IPJ Prahova

Ştiind că nu a consumat deloc alcool, ci doar s-a spălat pe mâini cu dezinfectant, tânărul i-a explicat agentului că nu e posibil ca aparatul să indice acel nivel de alcoolemie. Robert Tudor a cerut să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Tânărul a precizat că nu are nimic de reclamat poliţistului care l-a testat cu aparatul etilotest. Acesta i-a dat doar avertisment şi nu o amendă de 1.600 de lei, bani pe care șoferul i-ar fi recuperat foarte greu.

Totuşi, Robert Tudor a anunţat că va da în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova pentru verificarea corespunzătoare a aparatelor etilotest. Un alt motiv este personal, și anume că nu dorește ca alţi şoferi să nu treacă printr-o astfel de experiență neplăcută. Pe de altă parte, anunță oficialii, permisul de conducere expirat în perioada stării de alertă: va fi considerat valabil 90 de zile de la data efectivă a încetării acesteia.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.