Desigur, elementul central al preparatelor pentru Sărbătorile Pascale este drobul de miel. Vă invităm să parcurgem împreună o rețetă delicioasă.

Iata o tradiționala rețetă de Pațti: Drob de miel.

Ingrediente Drob de miel

2 kg organe miel
8 oua
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
condimente pt drob
sare, piper

Mod de preparare Drob de miel

Se fierb organele de miel în apa cu un praf de sare.
Se toacă mărunt verdețurile.
Organele fierte se dau prin mașina de tocat (sau la robotul de bucatarie) si se amestecă cu verdețurile.
Se adaugă gălbenuțurile, albușurile bătute spumă și condimente după gust și se amestecă până se omogenizează compoziția.
Se pune compozitia în tavă. In mod normal pe fundul tăvii se pune prapurul de la miel. Se bat două gălbenușuri și se toarnă deasupra.
Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 1 oră. Se lasă să se răcească apoi se taie felii, potrivit romaniatv.net