Evenimentul Zilei > Politica > Ce câștigă UDMR după negocierile de la Cotroceni? „Lucrurile nu sunt așezate întâmplător”
Ce câștigă UDMR după negocierile de la Cotroceni? „Lucrurile nu sunt așezate întâmplător”

Ce câștigă UDMR după negocierile de la Cotroceni? „Lucrurile nu sunt așezate întâmplător”

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a criticat inițiativa președintelui de a invita la Cotroceni liderul unui partid care tocmai a pierdut alegerile. Politicianul a atins și un punct sensibil pentru electoratul său: atacul voalat la PSD pe tema UDMR din primăvară.

Sorin Grindeanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele l-a convocat pe Ludovic Orban mai întâi la consultări în vederea negocierii unei viitoare alianțe guvernamentale. El crede că prioritar ar fi trebuit să fie chemați reprezentanții PSD, deoarece ei au câștigat alegerile parlamentare.

„Ludovic Orban a mers pe sub masă la Cotroceni”

„Pentru ce a fost chemat Orban la Cotroceni? În calitate de locul 2? Klaus Iohannis forțează Constituția. Îi atragem atenția lui Klaus Iohannis. Ludovic Orban a mers pe sub masă la Cotroceni. Acastă întâlnire de azi depășește această limită. Iohannis trebuie să revină la liniile date de Constituție: să cheme partidele în ordinea stabilită de electorat”, a spus Sorin Grindeanu la Digi24.

Social-democratul a făcut o referire clară și la poziția adoptată de președintele Iohannis, în întâlnirea de marți. Președintele a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliție de guvernare după ce noul parlament va intra în funcție, a confirmat liderul senatorilor UDMR, Attila Cseke.

„Am văzut chestiuni de fond, nu știu când se spunea adevărul. Atunci sau acum? UDMR este unul dintre susținătorii actualului sistem electoral. Lucrurile nu sunt așezate întâmplător. România a mai avut o chestiune de acest tip prin anii 90”, a precizat Grindeanu, făcând o referire transparentă la episodul controversat din primăvară, provocat de președinte.

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)

În luna aprilie, Klaus Iohannis a atacat dur PSD, susținând că partidul se luptă ca să dea Ardealul ungurilor.

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE