Evenimentul Zilei > Monden > Cazul care a uimit întreaga lume. A slăbit zeci de kilograme prin hipnoză
Cazul care a uimit întreaga lume. A slăbit zeci de kilograme prin hipnoză

Cazul care a uimit întreaga lume. A slăbit zeci de kilograme prin hipnoză

O tânără din Marea Britanie, obeză, a uimit pe toată lumea prin felul în care a reușit să slăbească. Ea a apelat la o terapie inovatoare prin hipnoză, cu ajutorul căreia a reușit să scape de aproximativ 25 de kilograme.

Ruby Moseley este din Welling (Kent) și cântărea peste 100 de kilograme, dar a reușit să ajungă la o greutate normală printr-un tratament inovator cu ajutorul hipnozei, urmat la Elite Clinic din Fuengirola, Spania. Trucul principal al acestei metode non-invazive a fost, potrivit specialiștilor, faptul că Ruby a fost programată să creadă că i-a fost montat un inel gastric.

Ședința de inducere a acestei idei la nivelul creierului a fost atât de persuasivă încât tânăra femeie s-a simțit într-adevăr ca și când ar fi fost într-o sală de operație, ar fi auzit zgomotul instrumentelor chirurgicale, șoaptele medicilor în jurul ei, apoi s-a imaginat purtând un halat pe holurile spitalului.

Mingea de golf, elementul cheie al terapiei

După 4 zile de sesiuni intensive de programare neuro-lingvistică, Ruby (foto) a trecut la etapa finală și cea mai importantă a terapiei: autosugestia prin hipnoză care i-a indus ideea că ar fi suferit o operație de pierdere în greutate. În ziua hipnozei, britanicei i-au fost arătate mai multe modele de inele gastrice și i-a fost arătat spre vizionare chiar filmul operației de montare a unui astfel de dispozitiv.

În clipa când s-a presupus că a început operația, medicul i-a dat să strângă în pumn o minge de golf, pe care o poartă tot timpul în geantă pentru a-i reaminti de pariul cu ea însăși. În momentul de față, Ruby cântărește în jur de 75 de kilograme și spune că va continua să mai slăbească până va mai da jos încă 10 kilograme.

Încă din adolescență, fata era supusă sistematic hărțuirii de către colegii ei de școală din cauză că era supraponderală. Problema i s-a agravat odată cu primele ei joburi, care i-au dat metabolismul peste cap: ture lungi de zi și noapte în restaurante și cafenele. Lipsa unor mese regulate și înfulecarea a tot ce-i făcea cu ochiul au transformat-o într-o obeză. Ruby a conștientizat cât de gravă este situația ei în momentul în care s-a reîntâlnit cu o veche prietenă care nu a mai recunoscut-o.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE