Dietele trăsnite ale vedetelor

Dietele trăsnite ale vedetelor

Beyoncé bea sirop de arţar, Jennifer Aniston mănâncă alimente pentru bebeluşi, în timp ce Liz Hurley se hrăneşte cu o supă îndoielnică.

Curele de slăbire clasice nu le mai satisfac pe dive, ce e normal a devenit prea… normal. O spun chiar nutriţioniştii. Care sunt supuşi de către mass-media şi de opinia publică presiunii de a scoate tot timpul, "din burtă", câte o dietă nemaipomenită. Au ajuns să fie criticaţi că sunt anoşti şi lipsiţi de imaginaţie din vina inventivelor vedete americane.

Toate regimurile "la modă" vin din SUA, atrăgând atenţia prin excentricitate. Majoritatea celebrităţilor aleg căi şocante de a slabi, motivul principal nefiind silueta de vis, ci teama de a nu pierde contracte şi publicitatea.

Gusturi stupide, regimuri stranii

Ne puteți urmări și pe Google News

Solista pop Beyoncé (Beyoncé Giselle Knowles, pe numele său real) a trebuit să slăbească zece kilograme pentru rolul din musicalul "Dreamgirls". Mărturiseşte că a ţinut o dietă cu lichide, care includea siropul de arţar: "Am trăit cu apă, piper cayenne (chili) şi sirop de arţar vreme de 14 zile".

Vedeta subliniază însă că nu recomandă nimănui acest regim: "Am crezut că mor! Am dat jos cele 10 kilograme, dar le-am recâştigat rapid". Un regim fără folos şi draconic, stupid s-ar putea spune, care privează de proteine, acizi graşi, oligoelemente şi vitamine necesare organismului.

O supă care pune probleme nutriţioniştilor

Liz Hurley a trecut de 40 de ani, dar numai ea ştie cum! Secretul ei constă într-o supă realizată după o reţetă proprie: se pun la fiert doi cartofi, o ceapă mică, puţină supă de pui, sare, piper. Cu trei minute înainte să se ia de pe foc se adaugă trei legături de leuştean cu tot cu tije! Timp de o săptămână nu sunt permise alte alimente. Specialiştii avertizează: nu vă sfătuim să încercaţi această supă! Ştiu ei ce ştiu…

14 porţii provenite din borcane mici

Ultimul moft la Hollywood îl reprezintă consumul de alimente pentru bebeluşi. "Blonda de la Drept" Reese Witherspoon spune că este o dietă eficientă. Astfel, regimul zilnic conţine supe, fructe, carne de pui fiartă, legume, sucuri naturale de fructe şi cereale integrale. Ai voie să mănânci porţii mici şi să le completezi cu o singură masă de adult. Pare o dietă eficace, dar criticii au avertizat-o pe Reese să nu cumva să dea în boala copiilor!

De la mâncare pentru bebeluşi, la cure de slăbit timpurii

Şi Jennifer Aniston este adepta acestei diete (după ce s-a plictisit de cea cu castraveţi). Ea nu mănâncă nimic în afară de piure de legume, fructe şi carne, toate din borcane mici. În timp ce actriţa se laudă ("consum 14 porţii de alimente pentru copii pe zi"), nutriţioniştii sunt sceptici cu privire la efectul asupra organismului. Potrivit experţilor, restricţionarea aportului caloric pentru o perioadă scurtă de timp poate ajuta la scăderea rapidă în greutate, dar poate încetini metabolismul şi poate încuraja organismul să stocheze caloriile pe post de grăsimi.

Există şi vedete care au început regimuri drastic de slăbire de la vârste fragede. Cum ar fi cazul actriţei Jessica Alba, care a decis să slăbească de la vârsta de 12 ani, speriată de faptul că "ceilalţi membri ai familiei erau supraponderali!". Şi uite aşa a ajuns să mănânce la micul dejun omletă cu brânză telemea şi o piersică…

Cocaina taie pofta de mâncare, dar cu efecte pe termen lung

Gusturile lumii artistice s-au schimbat în mod îngrijorător, iar zvonurile spun că unii actori apelează la cocaină pentru a slăbi. Şi cum obiceiurile ciudate ale lumii artistice prind la public… Una din şase tinere britanice slăbeşte cu ajutorul unei cure compuse din cocaină şi amfetamine (speed), potrivit unui studiu citat de "The Sun".

"Cocaina suprimă pofta de mâncare pentru o perioadă foarte scurtă, dar are efecte negative asupra sănătaţii pentru un timp îndelungat", notează publicaţia.

Nu mai punem la socoteală un obicei care sună urât, dar care este des folosit de vedete: slăbitul prin provocarea stării de vomă. Obicei vechi de altfel: Iulius Cezar vomita după fiecare masă, iar romanii în general făceau acest lucru frecvent, pentru a se menţine în formă.

Cârcotaşii nu ezită să ia peste picior de noile probleme ale nutriţioniştilor, sugerând că cea mai bună dietă este…dieta homeless, adică cea formată din resturile de la masă!

Oricum ar fi, nimeni nu o întrece pe actriţa Audrey Hepburn, despre care lumea credea că lecţiile de balet, ouăle fierte şi morcovii o ţineau în formă. Silueta ei delicată se datora unui fapt trist: suferise de malnutriţie în perioada războiului, când a trebuit să mănânce doar bulbi de lalele…

OPŢIUNE

Lapte organic

Pentru alte staruri, mâncarea organică este o variantă. Actriţa Gwyneth Paltrow urmează o dietă strictă, care interzice carnea, ouăle, produsele lactate şi cofeina. "Încerc să mănânc numai mâncare organică. Este greu, dar merită!", a declarat Gwyneth. "Nu mănânc dulciuri, pentru că nu cred că-mi oferă energie".

Julia Roberts şi solista Christina Aguilera au ales şi ele acest "tratament". Julia vrea numai lapte organic în cabină, atunci când filmează, iar Aguilera ţine laptele organic şi brânza de soia puse bine tot în cabina în care se schimbă pentru spectacole. EXCENTRICĂ

Demi Moore mizează pe lipitori şi le descrie în amănunt

Nu mai este nicio îndoială: Demi Moore afirmă că este înnebunită după tratamentul cu lipitori. Diva vine cu completări: "Aspectul meu fizic din ultima vreme se datorează în mare măsură unei terapii mai puţin obişnuite, pe care am urmat-o în Austria, bazată pe o practică tradiţională legată de folosirea lipitorilor". Ea a mai explicat că lipitorile conţin o anumită enzimă, care este introdusă în sânge atunci când eşti muşcat de ele. "O vezi cum îţi suge sângele, cum se umflă tot mai mult şi mai mult, apoi când e pur şi simplu îmbătată de sângele tău se rostogoleşte asemenea unui beţiv care se împleticeşte la ieşirea din bar".

Descrierea explicită a dat fiori criticilor care spun că "nu e nimic umoristic aici, totul seamănă mai mult cu un proces de tortură vampirică". Însă procedura este atestată medical. Lipitoarea medicinală - cunoscută sub denumirea ştiinţifică de Hirudo medicinalis - este utilizată în diverse tratamente de sute de ani.