Fostul șef ANPC, Horia Constantinescu, candidează independent la primăria Constanța, refuzând să se alătură eventualei Alianțe de Dreapta, care va lupta împotriva PSD. ”Nu mă interesează asemenea alianțe, merg,  până la capăt, independent”, a declarat el. Din punctul lui de vedere, constănțenii ar trebui să îl voteze pentru ”verticalitatea” pe care a demonstrat-o în perioada în care a condus CJPC și ANPC, fără ca foștii lui lideri din PSD, partid din care și-a dat acum demisia, să intervină în vreun fel. Horia Constantinescu a mai dezvăluit că încearcă să convingă mai multe ”partide de nișă” să preia pe listele de candidați la Consiliul Local Municipal Constanța, oameni integri, din echipa sa, și să îi pună pe locuri eligibile. Iar acele partide de nișă îi vor susține în schimb candidatura la primărie.

Modelele politice ale candidatului independent Horia Constantinescu sunt ”personalități” pe care le va respecta, indiferent că au făcut fapte bune sau fapte rele. ”Și nu voi  tăgădui fapte și nu mă voi dezice niciodată de oameni cu care de-a lungul timpului am lucrat și mi-au fost mentori. Și ca formare profesională pe Adrian Năstase l-am cunoscut la momentul la care mi-a fost profesor la Universitate. Era profesor de Drept Internațional. Era unul dintre cele mai interesante cursuri. Astăzi le poate ține, același curs, și multor politicieni”.

Cattani de litoral îl admiră și pe Liviu Dragnea, fostul șef al PSD. ”Liviu Dragnea a fost cel care și-a imaginat acest război total între marii retaileri și produsele românești. Cumva o să existe autorități care să poate interveni. Vă aduceți aminte că a fost operațiunea ”Demetra”, cea care limita importul de fructe, despre care am vorbit, tratate cu tot felul de substanțe pentru a proteja interesele comercianților nu ale consumatorilor”, a spus Horia Constantinescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE