Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât mai costă o farsă la 112. Părinții unui adolescent au aflat-o pe propriul buzunar
Cât mai costă o farsă la 112. Părinții unui adolescent au aflat-o pe propriul buzunar

Cât mai costă o farsă la 112. Părinții unui adolescent au aflat-o pe propriul buzunar

Părinții unui adolescent care a vrut să facă o farsă sunând la 112 și pretinzând că este răpitorul unui alt copil, au fost amendați cu 5.000 de lei.

O farsă pusă la cale de doi puștani de 13 și, respectiv, 14 ani, din Brăila s-a încheiat cu o pagubă serioasă în buzunarul părinților. Astfel, un adolescent  în vârstă de 13 ani s-a dat drept răpitor al unui alt copil de 14 ani şi a sunat în repetate rânduri la 112, luni seară, pentru a alerta poliția și, totodată pentru a cere o recompense de 12.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IJP) Brăila, poliţiştii au fost sesizaţi în mai multe rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa că ar fi răpit un copil de 14 ani. Așa zisul răpitor cerea o recompensă de 12.000 de lei pentru a-și elibera victima. El a amenințat că, altfel, în caz că nu va primi banii pe care îi cere, îl va ucide pe ostatic.

„Acesta solicita să i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate”, se arată în comunicatul de presă emis de polițiști.

Anchetatorii i-au găsit pe cei doi farseuri

Într-o primă fază, anchetatorii alertați prin numărul de urgență 112 au luat în serios amenințările și au întocmit un dosar de cercetare pentru răpire. Ei au reușit să identifice locația din care presupusul răpitor a sunat și au descins într-o operațiune de salvare. Aici, în locul unui interlop periculos au dat peste cei doi copii, prieteni, care tocmai se distrau pentru că au reușit să păcălească poliția.

„În ciuda indicaţiilor greşite furnizate de către apelant, poliţiştii au reuşit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoştinţe, de pe raza judeţului Brăila. Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit şi telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție.

Într-un final, după ce toată povestea s-a încheiat cu bine, părinţii copilului de 13 ani care a pus la încercare competențele polițiștilor și care a sunat la 112 au fost amendaţi cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă şi cu 100 lei pentru nesupravegherea minorului.