Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată. Nutriționiștii explică de ce e dăunător

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le congelezi niciodată. Nutriționiștii explică de ce e dăunător sursa: arhivă EVZ

Românii au obiceiul de a congela aproape orice aliment. Este un obicei din perioada comunistă. Nutriționiștii atrag atenția și avertizează faptul că multe alimente nu trebuie depozitate în congelator.

Fructele nu ar trebui congelate. Este cel puțin surprinzător pentru că în multe dintre supermarketuri găsești tot felul de fructe congelate în orice perioadă a anului. Nutriționiștii susțin că în momentul în care sunt congelate, în electrocasnicele pe care românii le au în gospodărie, își pierd, de fapt, proprietățile esențiale. Așadar, congelarea lor este recomandată doar în cazul în care sunt utilizate aparate speciale.

În același timp, mai sunt și alte alimente care nu au ce căuta în congelator. Este vorba de legumele care au un conținut ridicat de apă. Din această categorie, fac parte: castraveții, varza, dovlecii și multe altele. Nu este bine ca aceste legume să fie congelate pentru că după ce vor fi scoase dezghețate își vor modifica structura și se vor face mult prea moi.

Cele trei alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată

Specialiștii în nutriție au specificat care sunt cele trei alimente care nu ar trebui niciodată să fie congelate. În primul rând, este vorba de ouă care atunci când sunt puse în congelator se dilată. Ca urmare, coaja lor se poate sparge și bacteriile pot pătrunde cu ușurință în interiorul lor. Cu toate acestea, cei care vor, totuși, să facă acest proces, trebuie să separe gălbenușurile de albușuri și să le depoziteze în recipiente diferite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul al doilea în această listă se află brânzeturile moi. În momentul în care sunt congelate, acestea își schimbă complet structura și gustul. Nutriționiștii au mai susținut că acestea pot deveni un mediu fertil pentru bacterii. Pe locul al treilea în acest top este carnea care a mai fost congelată anterior. Motivul pe care îl invocă nutriționiștii este că dubla congelare ar duce la pierderea proprietăților nutriționale. Mai mult decât atât, recongelarea cărnii ar putea cauza infecții grave în corp. Așadar cei care erau împătimiți ai produselor congelate, ar trebui să se gândească mai bine înainte să facă acest pas, notează Cancan.ro.