Evenimentul ZileiInternationalCaracatița Biden – Big Tech: Iată cine îl cenzurează pe Trump

Caracatița Biden – Big Tech: Iată cine îl cenzurează pe Trump

Caracatița Biden – Big Tech: Iată cine îl cenzurează pe Trump
Caracatița Biden – Big Tech: cel puțin 14 persoane pe care Joe Biden i-a ales pentru a face parte din administrația sa ori din echipa de tranziție au lucrat pentru companiile Big Tech care îl cenzurează pe Donald Trump.

Caracatița Biden – Big Tech: cel puțin 14 persoane pe care Joe Biden i-a ales pentru a face parte din administrația sa ori din echipa de tranziție au lucrat pentru companiile Big Tech care îl cenzurează pe Donald Trump.

Potrivit unei anchete Daily Caller, un important lobbyist al Apple a fost consilierul șef al lui Biden în echipa de tranziție.

Un fost membru în conducerea executivă a Facebook va fi șeful de cabinet al lui Biden la Casa Albă.

Un fost membru în conducerea executivă a Twitter va fi purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională.

Foști și actuali membri ai conducerilor Facebook, Twitter, Google și Amazon ocupă alte posturi în viitoarea administrație Biden sau în echipa de tranziție.

Represiunea tehnologică

Cei cinci coloși tehnologici au luat cu toții măsuri, această săptămână, împotriva lui Trump și a Parler, alternativă la Twitter.

Trump a fost interzis pe rețelele sociale. Apple și Google au eliminat Parler din magazinele de aplicații. Amazon a tăiat rețeaua de la serviciul de găzduire cloud pe care i-l oferea. În acest moment, Parler, unde se refugiase majoritatea conservatorilor de pe Twitter, este închis.

Reuters a scris luna trecută că marile companii tehnologice, precum Amazon, Facebook și Google, făceau presiuni asupra echipei de tranziție Biden, pentru a-și plasa oameni în diferite posturi administrative.

Posturile cele mai căutate erau cele din departamentele de Stat, al Comerțului, și al Apărării.

Caracatița Biden – Big Tech are o mulțime de tentacule.

În septembrie, Politico scria că Biden i-a cerut Cynthiei Hogan, lobbyist principal la Apple, să facă parte din echipa de tranziție.

Hogan este o veche colaboratoare a lui Biden. A lucrat cu el când acesta era președintele Comisiei Juridice a Senatului.

Biden a angajat cel puțin un executiv de la Facebook și unul de la Twitter pentru echipa sa de la Casa Albă.

Jessica Hertz, fostă directoare a echipei de reglementare a Facebook, va fi șefa de cabinet a lui Biden.

Emily Horne, care a fost șefă de comunicații globale la Twitter, va fi directoare de presă a Consiliului Național de Securitate.

Toți oamenii președintelui

David Recordon, fost dezvoltator la Facebook, va fi director de tehnologie la Biroul de Management și Administrare.

Austin Lin, fost program manager la Facebook, va fi adjunctul lui Recordon.

Jeff Zients, fost membru al consiliului de administrație Facebook, este șeful echipei de combatere a COVID-19 a lui Biden. Zients a făcut parte și din administrația Obama.

Tony Blinken, ales de Biden ca secretar de stat, a oferit servicii de consiliere pentru Facebook. Serviciile au fost prestate prin intermediul firmei sale, WestExec Parners.

Big Tech face angajările

Tom Sullivan, din conducerea executivă a Amazon, face parte din echipa de evaluare a personalului Departamentului de Stat.

Mark Schwartz, tot de la Amazon, evaluează personalul Biroului de Management și Buget.

Deon Scott, program manager la Google, este membru în echipa de evaluare pentru Departamentul de Securitate Internă.

Trei membri în conducerea executivă a Facebook fac și ei parte din echipele de evaluare. Zaid Zaid la Departamentul de Stat, Rachel Lieber la Comunitatea de Informații și Christopher Upperman la Administrarea Întreprinderilor Mici.

Erskine Bowles, fost membru al consiliului de administrație al Facebook, este consilier în echipa de tranziție Biden.

O firmă de lobby, fondată de consilierul lui Biden, Steve Richetti, a semnat pe 13 noiembrie un acord de lobby cu Amazon. Firma, Richetti Inc., va face lobby la Casa Albă și Congres în probleme de sănătate pentru Amazon. Aceasta, deoarece gigantul tehnologic își creează o divizie sanitară.


Accesează: