Navalnîi critică Twitter pentru interzicerea lui Trump

Navalnîi critică Twitter pentru interzicerea lui Trump Aleksei Navalnîi a murit. Sursa foto: dreamstime.com

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse și un critic acerb al lui Vladimir Putin, a atacat decizia Twitter de a-l cenzura pe președintele american Donald Trump.

Navalnîi critică Twitter pentru interzicerea lui Trump. Iată un eveniment care incomodează teribil cenzorii de la platformele sociale. Deoarece Navalnîi este recunoscut peste tot în lume ca un luptător pentru libertate.

Declarația lui Navalnîi, care a supraviețuit la două tentative de asasinat prin otrăvire, survine după ce Twitter a interzis definitiv accesul lui Trump pe rețeaua sa.

Motivul invocat de Twitter, dar și de alte platforme, îl reprezintă evenimentele de la Capitoliu, de miercuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Consider că interzicerea lui Donald Trump pe Twitter este un act de cenzură inacceptabil”, a scris Navalnîi pe rețeaua socială pe care o critică.

„Evident, în timpul mandatului său, Trump a scris și a făcut lucruri iresponsabile. Și a plătit pentru asta, nemafiind ales pentru al doilea mandat.”

Cine de la Twitter a luat decizia și de ce

Și opozantul rus a continuat:

„Alegerile sunt un proces simplu și competitiv. Poți participa, poți contesta rezultatele, ele sunt supravegheate de milioane de persoane. Interdicția Twitter este decizia unor persoane pe care nu le cunoaștem, după o procedură pe care nu o cunoaștem.”

„În opinia mea, decizia interzicerii lui Trump a fost bazată pe emoții și simpatii politice personale. Nu-mi spuneți că a fost interzis pentru că a încălcat regulile Twitter. Primesc aici amenințări cu moartea zilnic, de mulți ani, și Twitter n-a interzis pe nimeni”, a mai scris Navalnîi.

Criminalii, hoții și mincinoșii postează liber

„Printre persoanele care au conturi Twitter sunt criminali cu sânge rece (Putin sau Maduro) și mincinoși sau hoți (Medvedev). Timp de mulți ani, Twitter, Facebook și Instagram au fost utilizate ca bază pentru «uzina de trolli» a lui Putin și a unor grupuri similare din țări autoritare.”

„Cei care au negat existența COVID-19 comunică liber pe Twitter. Cuvintele lor au costat milioane de vieți. Și totuși Trump este cel care a fost interzis ostentativ. Această selectivitate arată că este vorba de un act de cenzură”, a continuat opozantul.

„Desigur, Twitter este o întreprindere privată, dar am văzut numeroase exemple în Rusia și China de asemenea întreprinderi devenind cei mai buni prieteni ai statului și intermediari în materie de cenzură”,a mai scris Navalnîi.

Precedent periculos

„Dacă îl înlocuiți pe «Trump» cu «Navalnîi» în discuția de azi, obțineți cu o acuratețe de 80% explicația Kremlinului pentru ce numele meu nu poate fi pomenit la televiziunea rusă și de ce nu ar trebui să particip la alegeri.”

Și Alexei Navalnîi a conchis:

„Acest precedent va fi exploatat de dușmanii libertății de expresie din toată lumea. Inclusiv din Rusia. De fiecare dată când vor avea nevoie să reducă pe cineva la tăcere, vor zice: «E o practică obișnuită, până și Trump a fost blocat pe Twitter».