Evenimentul Zilei > International > Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri
Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri

Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri

Liderul de la Kremlin a făcut această remarcă în cadrul tradiționalei conferințe de presă de sfârșit de an.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că adversarul său numărul unu, Alexei Navalnîi, nu a fost otrăvit de serviciile sale speciale, pentru că altfel ar fi fost deja mort.

„Pacientul din clinica din Berlin are sprijinul serviciilor speciale americane (…) Și așa cum este cazul, trebuie să fie monitorizat de serviciile speciale. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie otrăvit”, a spus Putin. „Dacă am fi vrut, treaba ar fi fost terminată”, a declarat liderul de la Kremlin, în cadrul conferinței sale de presă anuale.

În general, Vladimir Putin refuză să pronunțe numele detractorului său și se referă la el în raport cu locul spitalizării sale după presupusa sa otrăvire pe care occidentalii o dau ca sigură, scrie 20 Minutes.

Putin a respins o investigație recentă a mai multor mass-media, inclusiv Bellingcat, CNN și Der Spiegel, potrivit căreia mâna FSB (Serviciul Federal de Securitate), urmașul KGB, al cărui șef a fost o vreme Vladimir Putin, se află în spatele tentativei de asasinat care-l viza pe Alexei Navalnîi, scrie 20 Minutes.

„Ce investigație? Aceasta nu este o investigație, ci legitimarea conținutului (pregătit) de către serviciile speciale americane”, a spus șeful statului rus.

Potrivit acestei investigații, pe baza analizei datelor, inclusiv a datelor telefonice și de călătorie, divulgate online în Rusia, agenți FSB specializați în arme chimice îl filau pe Navalnîi din 2017

Aceștia au fost prezenți, la 20 august, în Tomsk, un oraș din Siberia unde a avut loc otrăvirea lui Navalnîi, potrivit acestei îndelungate anchete. Cu toate acestea, articolul nu stabilește niciun contact direct între acești agenți și disident și nici dovada trecerii la faptul propriu-zis sau a unui ordin dat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE