Evenimentul ZileiInternationalNavalnîi: Putin s-a folosit de Noviciok să mă ucidă

Navalnîi: Putin s-a folosit de Noviciok să mă ucidă

Navalnîi: Putin s-a folosit de Noviciok să mă ucidă
Scăpat ca prin minune din brațele morții, disidentul Alexei Navalnîi se pregătește să se întoarcă în Rusia. Nu înainte de a-l acuza direct pe liderul de la Kremlin că a pus la cale asasinarea sa.

Alexei Navalnîi, care se află la Berlin, a acordat un interviu postului american CBS în care vorbește despre otrăvirea sa dar și despre hotărârea sa de a reveni în țară și de a relua lupta cu Kremlinul și cu corupția de la Moscova

„E pură speculaţie, dar cred că mi-au pus Noviciok pe haine, am atins substanţa când m-am îmbrăcat şi apoi am pus mâna pe sticlă să beau apă, pentru că au detectat Noviciok pe sticlă, nu în sticlă, nu în apă”, a declarat Navalnîi.

Lesley Stahl, de la CBS, l-a întrebat de Navalnîi: „Erai de mult timp considerat omul care nu se teme de nimic. Dar nu te gândeşti niciodată că îţi pui în pericol familia?”

Disidentul rus a răspuns:  „Asta e cea mai grea parte. Eu personal nu mă tem. Dar dacă ar fi lăsat Noviciok pe clanţa de la intrarea în casă? Undeva unde puneau mâna şi copiii mei. Însă convingerea mea rămâne că trebuie să-i înfruntăm pe aceşti oameni pentru că ei nu se vor opri niciodată”.

Un laborator din Germania a confirmat că opozantul rus a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică, Noviciok, dezvoltată de ruși încă din vremea URSS.

Ulterior, un laborator din Franța și unul din Suedia au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu aceeași substanță.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: