Evenimentul ZileiInternationalCapul Mafiei, Messina Denaro, la Terapie Intensivă

Capul Mafiei, Messina Denaro, la Terapie Intensivă

Capul Mafiei, Messina Denaro, la Terapie Intensivă
Capul Mafiei, Messina Denaro, la Terapie Intensivă. Liderul mafiot va mai rămâne câteva zile în afara pușcăriei.

Starea de sănătate a lui Matteo Messina Denaro s-a îmbunătățit, însă boss-ul Mafiei rămâne internat la terapie intensivă, potrivit autorităților medicale, anunță RaiNews.

Messina Denaro, la Terapie Intensivă

Situația lui Matteo Messina Denaro, care a fost operat marțea trecută în secția de chirurgie universitară a spitalului L’Aquila pentru o obstrucție intestinală, se îmbunătățește.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 61 de ani, Denaro, considerat a fi capul mafiei, care se luptă cu cancerul de colon într-un stadiu avansat, continuă să fie internat în secția de terapie intensivă dar, din cele aflate din surse sanitare, internarea acestuia a fost decisă din motive de precauție, dar și din motive logistice și de securitate.

Denaro va mai rămâne câteva zile la terapie intensivă, după care își va continua convalescența într-un alt spațiu al spitalului, dar în niciun caz în celula penitenciarului, renovată în ultimele luni, imediat după sosirea boss-ului.

Lucrătorii sanitari au considerat acel loc nepotrivit: prin urmare, tot cu colaborarea administrației penitenciarului, a fost creat la parter un spațiu cu caracteristicile necesare pentru facilitarea controalelor și dotat cu toată aparatura de care e nevoie pentru monitorizarea evoluției postoperatorie și efectuarea terapiilor antitumorale.

Cum a fost prins Messina Denaro

Reamintim că, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, Matteo Messina Denaro, un mafiot din vârful listei de persoane căutate de poliția italiană și de Interpol a fost arestat, după mai bine de 30 de ani în care a reușit să scape de autorități.

Temutul șef al mafiei Castelvetrano a fost prins în urma unei operațiuni conduse de procurorul-șef din Palermo, Maurizio de Lucia și de procurorul adjunct Paolo Guido. El a fost arestat când mergea la o clinică privată, „pentru a face terapie”, potrivit declarației șefului carabinierilor, Pasquale Angelosanto.

Arestarea sefului mafiot a fost dusă la capăt de membrii unei grupări speciale a carabinierilor, alături de cei ai GIS si ai comandamentelor teritoriale.

Citește și:

Secretele lui Messina Denaro: De la „burghezia mafiotă” la masonerie, ipotezele asupra protectorilor liderului Cosa Nostra

Lorenza Alagna, fiica lui Matteo Messina Denaro: „Nu vreau să știu nimic”

(Traducerea Cătălina Păunel, RADOR)


Accesează: