Când este benefic să faci exerciții fizice

Când este benefic să faci exerciții fizice Sursa foto :timliufitness.com

Adaptarea la un antrenament fizic poate fi dificilă. Dar, dacă ai cunoaște care este momentul din zi care te va ajuta să scapi de grăsimea nedorită, poate nu ar mai fi atât de dificil. Se pare că antrenamentele de seară s-ar putea să nu vă ajute să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate la fel de repede precum v-ați dori.

Oamenii de știință de la Karolinska Institutet din Suedia și de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că este posibil să crească rata cu care ardeți grăsimile dacă faceți exerciții fizice dimineața. Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au alergat dimineața au declanșat arderea grăsimilor.

Profesorul Juleen R. Zierath de la Departamentul de Medicină Moleculară și Chirurgie și Departamentul de Fiziologie și Farmacologie, Karolinska Institutet, a spus: „Rezultatele noastre sugerează că exercițiile de dimineață ar putea fi mai eficiente decât exercițiile de seară. Ele s-ar putea dovedi valoroase pentru persoanele supraponderale.”

Este important de menționat că studiul a fost efectuat pe șoareci, iar experții au spus că, în timp ce șoarecii și oamenii au multe trăsături comune, există și câteva diferențe între ei. Aceasta include faptul că șoarecii sunt creaturi nocturne, au spus experții.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este destul de bine cunoscut faptul că aproape fiecare aspect al fiziologiei și metabolismului nostru este dictat de ceasul circadian”, a spus autorul principal al unuia dintre studii, Gad Asher de la Departamentul de Științe Biomoleculare de la Institutul de Știință Weizmann.

Studiu efectuat pe persoane

Medicii din New York au descoperit că orele optime de antrenament ar putea diferi în funcție de genul persoanei. Cercetătorii conduși de profesorul Paul J Arciero de la Skidmore College au recrutat 30 de femei și 26 de bărbați. Ei au urmat un plan de antrenament și alimentație de 12 săptămâni în care au folosit diverse forme de exerciții fizice pe parcursul a patru zile pe săptămână.

Cei care mergeau dimineața la sală au făcut-o fără să mănânce înainte de a face sport. Profesorul Arciero și echipa sa au reușit să identifice cele mai bune momente pentru a face exerciții pe baza obiectivelor lor. Potrivit studiului, femeile care doresc să piardă grăsimea din jurul abdomenului și al șoldurilor ar trebui să facă exerciții fizice dimineața, potrivit The Sun.