Evenimentul Zilei > Social > Exercițiile fizice care te pot ajuta să scapi de problemele cu memoria
Exercițiile fizice care te pot ajuta să scapi de problemele cu memoria

Exercițiile fizice care te pot ajuta să scapi de problemele cu memoria

În timp ce oamenii de știință au recomandat activitatea fizică pentru a menține creierul sănătos, cercetările arată că exercițiile regulate pot ajuta persoanele cu probleme ușoare de memorie.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Wake Forest au recrutat 300 de adulți cu declin cognitiv pentru a face exerciții aerobice și de întindere. Grupurile au fost împărțite pe baza acestor două exerciții, de două ori pe săptămână, cu un antrenor personal, cât și fără antrenor, pe o perioadă de 12 luni.

O nouă realizare

Studiul a fost prezentat la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din 2022 din San Diego, California. Toți participanții au avut o formă de afectare cognitivă ușoară, una dintre primele etape ale demenței și au trăit un stil de viață sedentar.

Ambele grupuri au finalizat 31.000 de sesiuni de exerciții, a susținut autoarea studiului, Laura Baker. La sfârșitul experimentului, niciunul dintre membrii grupului nu a experimentat declin cognitiv, în timp ce un grup de control cu ​​participanți similari cu deficiențe cognitive ușoare, care nu s-au antrenat, a avut parte de acel declin.

Baker a declarat pentru Associated Press că rezultatele studiului indică că „acest lucru este realizabil pentru toată lumea”, în special pentru persoanele în vârstă care au o rutină limitată de exerciții fizice. Mai mult, ea recomandă ca exercițiile fizice „trebuie să facă parte din strategiile de prevenire” pentru cetățenii deja expuși riscului.

Sprijinul oferit participanților

Maria Carrillo, om de știință la Asociația Alzheimer, a declarat că cercetările din trecut au indicat că activitatea fizică zilnică a ajutat la reducerea inflamației din creier și la creșterea cantității de sânge care curge către acesta.

Baker a remarcat că a avea un grup social sau o rețea de sprijin a fost crucială pentru participanții în vârstă. Participanților li s-a oferit sprijin în timp ce erau activi la facilitățile lor YMCA, iar sesiuni regulate de apeluri video au fost organizate după ce Covid-19 a închis sălile de sport, potrivit Fox News.