Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare. Înghesuială uriașă la programarea pentru imunizarea cu AstraZeneca
Campania de vaccinare. Înghesuială uriașă la programarea pentru imunizarea cu AstraZeneca

Campania de vaccinare. Înghesuială uriașă la programarea pentru imunizarea cu AstraZeneca

Campania de vaccinare a continuat, ieri, și cu programările persoanelor care se vor imuniza cu dozele celor de la AstraZeneca.

Campania de vaccinare din România trezește interes, fapt dovedit și miercuri. Până la ora 20.00 a zilei de ieri, au fost programate 179 de peroane, pe minut, pentru vaccinul AstraZeneca. Asta arată datele oferite de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare din România. Lumea s-a înghesuit la imunizarea cu AstraZeneca

80.328 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro, pentru a se imuniza în cele 180 de cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca. În cele 180 de centre din toată ţara sunt disponibile 10.800 de sloturi zilnic.

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi. Care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca până la data de 11 aprilie. Au precizat oficialii de la CNCAV.

Rapelul se face la 56 de zile distanță de prima doză

Vaccinarea împotriva coronavirusului, cu vaccinul AstraZeneca, se va realiza pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani. Conform recomandărilor făcute de autoritățile sanitare din țara noastră. Persoanele care se încadrează în acest moment fiind cele prevăzute în etapele I și II. Pentru buna desfăşurare a activităţii de vaccinare, programarea se va realiza în acelaşi cabinet. Atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.

Programările pentru vaccinare cu vaccinul AstraZenea se fac în platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparţinător. Prin intermediul medicului de familie/curant; prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25; prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite astflel

Bucureşti (22), Alba (3), Arad (4), Argeş (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistriţa Năsăud (2), Botoşani (3), Brăila (2), Braşov (5), Buzău (3), Călăraşi (2), Caraş-Severin (2), Cluj (10), Constanţa (6), Covasna (2), Dâmboviţa (4), Dolj (6), Galaţi (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Iaşi (8), Ilfov (2), Maramureş (4), Mehedinţi (2), Mureş (5), Neamţ (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiş (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).